Annonce
Næstekærlighed

Kræftramt 3-årig manglede et sted at være: Så trådte uhelbredeligt syge Fie til

Billede fra Kræftens Bekæmpelses video om kræftramte Vega på 3 år
Vega er tre år og har kræft. Hun skal have stråleterapi i seks uger. Derfor efterlyste familien tidligere på måneden et sted at bo tæt på Rigshospitalet. Nørrebro bliver dét sted, som familien kan kalde "hjem" de næste seks uger takket være Fie!
Annonce

'I KAN LÅNE VORES LEJLIGHED I ALLE 6 UGER, HVOR VEGA SKAL HAVE STRÅLEBEHANDLING!'

Sådan skrev Fie med versaler som svar på det opslag, som Louise, mor til Vega, lagde på Facebook og Instagram.

Vega er tre år og er for en periode flyttet fra Ringsted til Nørrebro sammen med sin mor, far og lillebror. Vega er lige nu i gang med et forløb på Rigshospitalet, hvor hun dagligt skal have stråler. En periode på i alt seks uger.


Vi ved ikke, hvordan det er at have et lille barn, der er sygt, men vi ved, hvordan det er at have kræften tæt på, idet jeg er uhelbredeligt syg.

Fie (bloggeren Fiesenberg)


Hver morgen mandag til fredag skal Vega møde fastende ind på Rigshospitalet. Hun bliver lagt i narkose og gennemgår dagens strålebehandling. Dette skal hun igen og igen. Afstanden mellem Ringsted og København er ikke lang – turen tager ca. en time hver vej – men i en situation som denne betyder tid alt. Derfor efterlyste familien i begyndelsen af juli et sted nær Rigshospitalet, hvor de kunne bo i den seksugers periode, hvor Vega skal have den nødvendige stråleterapi.

Annonce

Bønnen blev hørt

Familiens råb om hjælp blev delt, delt igen og hørt. Der gik ikke lang tid, før det tikkede ind med kommentarer fra folk, som prøvede at hjælpe.

En af dem var Fie, som flere kender som bloggeren Fiesenberg – en ung kvinde, som selv har kræften inde på livet. Et menneske, som ved, hvad det vil sige at have brug for hjælp i en svær tid. Fie og hendes mand, Simon, gav familien mulighed for at låne deres fælles lejlighed på Nørrebro tæt på Rigshospitalet.

- Vi ved ikke, hvordan det er at have et lille barn, der er sygt, men vi ved, hvordan det er at have kræften tæt på, idet at jeg er uhelbredeligt syg. Så at kunne hjælpe en familie i nød, det var en selvfølgelighed for både min mand og mig. Det, man skal koncentrere sig om i sådan et hårdt forløb, er kærlighed til familien og dem, man har nær. Og det er vitterlig det, vi håber, at vores lille lejlighedshjælp kan gøre, siger bloggeren i en Facebook-video, hvor du kan møde både Vega og Fie:

Annonce

Tak er kun et fattigt ord

Taknemmeligheden stråler ud af Vegas mor, Louise. Og det er klart. Tiden, der ellers skulle være brugt på transport, kan nu i stedet blive brugt til tid på legepladsen og nærvær.

Fie og hendes mand har givet dem mulighed for at få det åndehul tæt på Rigshospitalet, som de efterspurgte. Noget, som uden tvivl gør en forskel for familien.

- Det er en meget stor gave at kunne få lov til at hjælpe sådan en familie, der kæmper, så selvfølgelig, selvfølgelig hjælper vi, siger Fie.

Vi fra NørrebroLIV takker Fie og Simon for det utrolige overskud og sender Vega og hendes familie de varmeste tanker – og et stort velkommen til Nørrebro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Lav vandstand i Sortedams Sø

Annonce