Annonce
Nørrebro

Kritisabel hygiejne på flere af Nørrebrogades kebabsteder

Hygiejnen er alt andet end god flere steder på Nørrebrogade. - Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix
Annonce

BT har over et år fulgt 45 kebabrestauranter på Nørrebrogade, og det viser sig, at stederne er hårdt plaget af dårlig hygiejne.

Knap halvdelen af kebabstederne har siden starten af 2019 fået en dårlig smiley-rapport. Alt fra beskidte køkkener til sundhedsfarlige kebabkegler har givet en streg i regningen.

Samlet set har Fødevarestyrelsens Rejsehold besøgt de udvalgte kebabsteder i området 117 gange, og antallet af sanktioner er dobbelt så højt som landsgennemsnittet. I én restaurant har Fødevarestyrelsen eksempelvis været på besøg seks gange. Ikke ét eneste besøg har resulteret i en glad smiley, skriver BT.

Annonce

Beskidt service

Et andet sted på Nørrebrogade fik i februar sidste år decideret forbud mod at servere maden på deres tallerkener, fordi opvaskerne nærmest gjorde servicen mere beskidt end ren. Opvasken skete ifølge BT i hånden med snavsede, gule svampe. Bakken, hvor det ’rene’ service blev stillet, havde samtidig sorte belægninger og formodet skimmel.

Endnu værre stod det til med opvaskemaskinen. Servicen var blevet vasket to gange, men var ildelugtende med en kraftig stank af mug. Det fik Fødevarestyrelsen til at kvittere med en bøde på 7.500 kroner.

Et gennemgående problem i flere af restauranterne er beskidte køkkener og dårlig håndtering af fødevarer. I flere tilfælde er kød og mejeriprodukter opbevaret ved alt for høje temperaturer. Ved et af kontrolbesøgene hos et af stederne i juni var eksempelvis både tomater, hummus, salattern og falafelmix to til tre gange for varmt i forhold til det tilladte, skriver BT.

Læs BT‘s artikel og se, hvilke steder, der har fået anmærkninger her.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Parkeringssag i højesteret

Annonce