Annonce
Politik

Kulturborgmester: Kommunale kroner kræver nu arbejde med ligestilling

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.) ser den nye handlingsplan som et nødvendigt skridt for ligestillingen. Arkivfoto: Martin Sørensen
Annonce

For første gang nogensinde har Kultur- og Fritidsudvalget vedtaget sin første handlingsplan for ligestilling. Det betyder, at adgangen til kommunale kroner nu kræver et aktivt arbejde med ligestilling.

Fremadrettet vil Københavns Kommune kræve redegørelser for ligestillingsarbejdet, hvis et spillested eller en arrangør ønsker økonomisk støtte fra kommunen.

Dette fremgår i ét af syv initiativer i den nye handlingsplan for 2021 til 2024, som Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt.) ser som et nødvendigt skridt.

- Der er store udfordringer med manglende ligestilling, også i kultur- og foreningslivet. Det er også et politisk ansvar at sikre ligestillingen, og derfor bliver det ikke længere frivilligt at fremme ligestillingen; det bliver et krav. Et nødvendigt skridt, hvis vi skal ændre strukturerne, siger Franciska Rosenkilde.

På årlig basis vil Kultur- og Fritidsudvalget drøfte resultaterne af indsatsområderne og eventuelt justere indsatserne.

De syv initiativer, som fremgår i den nye handlingsplan

1) Ligestillingskriterium i alle puljer, eksempelvis festivalpulje, klubhuspulje, støtte til scenekunstprojekter, honorarstøtte og støtte til billedkunstprojekter.

2) Afholdelse af ligestillingsworkshops for blandt andre festival- og eventarrangører.

3) Krav om ligestillingsredegørelse fra etablerede kulturinstitutioner, som eksempelvis teatre, spillesteder og museer, der modtager 500.000 kroner eller derover i flerårige driftstilskud.

4) Kultur- og Fritidsudvalget opfordrer de tre fagudvalg, henholdsvis Rådet for Visuel Kunst, Scenekunstudvalget og Musikudvalget til en årlig ligestillingsdrøftelse inden for deres fagområde.

5) Mulighed for indsamling af data om ligestillingsforhold i forbindelse med nyt tilskudsadministrativt system.

6) Kultur- og Fritidsudvalget udpeger rollemodeller og institutioner, der har gjort en særlig indsats for ligestilling. Rollemodellerne vil fremgå af kommunens hjemmeside.

7) Kultur- og Fritidsudvalget går i dialog med Folkeoplysningsudvalget om en strategi, der skal sikre, at byens faciliteter er for alle og giver muligheder for aktiviteter for alle aldre og køn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Nørrebro

Julemanden på ladcykel

Nørrebro

En hilsen til de få

Debat

Simones ønsker for Nørrebro 2021

Annonce