Annonce
112

Ladcykel-tyveri på Nørrebro: Blev stoppet med en vinkelsliber i tasken

Massiv cykeltyveri på Nørrebro i denne uge. Arkivfoto: Mathias Løvgreen Bojesen/Scanpix 2016
Tirsdag oplevede politiet flere tyverier af ladcykler. Flere mistænkte er blevet sigtet.
Annonce

Kender du følelsen af at komme ned til din cykel en helt almindelig tirsdag morgen - og så er den er væk?! Følelserne vælter op, og man bliver med ét noget så træt.

I tirsdagsdøgnet rykkede politiet ud til to sager, hvor mistænkte cykeltyve i denne forbindelse  blev anholdt.

Det var en årvågen nørrebroer som kontaktede politiet kl. 02.54 natten til tirsdag. Vedkommende havde hørt arbejde med en vinkelsliber og kunne se personer, der var i gang med at stjæle en cykel. Da politiet efterfølgende runderede området, blev en yngre mand stoppet, mens han kørte på en ladcykel med opskåren lås. Den unge mand blev sigtet og cyklen er nu tilbage hos rette ejer.


Som borgere bør vi være opmærksomme på, at de mange cykler stjæles, fordi der er et marked for stjålne cykler.

Gert Sejbak, ledende politiinspektør ved Københavns Politi


Igen kl. 14.14  tirsdag skete det hos vores nabo på Frederiksberg. En borger kontaktede politiet, fordi et par unge drenge kørte rundt og kiggede meget nøje på ladcyklerne i området omkring Borgmester Fischers Vej. Der blev sent en patrulje til stedet, som tog kontakt til drengene. Begge havde de batteridrevne vinkelslibere på sig, og nær dem stod en cykel, der var meldt stjålet tidligere på dagen. Begge blev de anholdt.

Annonce

Politiet med opfordring

- Tirsdagens sager er gode eksempler på borgere, der har rettet henvendelse til os, fordi de har oplevet cykeltyverier eller har set deres stjålne cykel til salg på de sociale medier, siger Gert Sejbak.

Politiet opfordrer borgere der køber brugte cykler, til at være opmærksomme.

- Som borgere bør vi være opmærksomme på, at de mange cykler stjæles, fordi der er et marked for stjålne cykler. Så derfor vil jeg opfordre til, at man er skeptisk, hvis man ser en brugt cykel til en lidt for god pris – for så kan man komme til at understøtte det marked”, siger politiinspektøren, som også opfordrer købere af brugte cykler til at være skeptiske, hvis handlen ikke foregår på sælgers bopæl.

Københavns Politi opfordrer til, at man kontakter sin lokale betjent, hvis man har kendskab til mistænkeligt salg af brugte cykler, en såkaldt cykelhælercentral. Man kan finde oplysning om sin lokale betjent på politiets hjemmeside Din Betjent.

Hvis du oplever et cykeltyveri, der er i gang, skal du ringe 114

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITIK

Graffiti på den gule mur koster hvert år en kvart million: - Det er spild af folks penge

KULTUR

Kunst fra kørestolen: For Zusa er der to former for graffiti

112

Christian er træt af graffiti: Ville I male på jeres forældres hus?

Annonce