Annonce
Nørrebro

Landsret skærper straffe for groft bandeoverfald hos frisør

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Samlet er tiltalte idømt lidt over 20 års fængsel for et groft bandeoverfald på Nørrebro, der skete i 2018.

Annonce

Østre Landsret har torsdag skærpet straffene til 13 mænd i en sag om et voldsomt overfald for to år siden i en frisørsalon på Nørrebro i København.

De tiltalte har fået straffe på mellem et år og tre måneders fængsel og to års fængsel. De er også idømt flere års opholdsforbud på dele af Nørrebro.

Samlet er de dermed idømt lidt over 20 års fængsel. Landsretten har i forhold til byretten hævet deres straffe med cirka et par måneders fængsel hver.

Straffene er hårdere end normalt, fordi retten mener, at det var et opgør mellem grupperinger i bandemiljøet. 11 af de tiltalte er ifølge anklagemyndigheden tilknyttet NNV, mens de sidste to er knyttet til LTF.

- Jeg er tilfreds med, at landsretten har fulgt min påstand om at skærpe straffen og dømme i fuldt omfang og har tillagt det betydning, at volden blev begået i et befærdet beboelsesområde, siger senioranklager Mads Kruse efter dommen.

Overfaldet i DK Frisørsalon nær Den Røde Plads fandt sted om eftermiddagen 16. september 2018.

En mand blev ifølge tiltalen slået med en stol, sparket og stukket i halsen med en kniv. Hans kammerat blev også sparket, ligesom han blev stukket i ryggen og på skulderen med en spids genstand.

Ifølge retten var det 31-årige Ali Rebh, som spottede de to ofre gå ind i frisørsalonen. Han ringede og tilkaldte flere af de andre, før han sammen med flere af dem deltog i overfaldet.

Ali Rebh har sammen med Ali Mohammed Hussein Abbas og Khiled Sobhi Barakji fået de hårdeste straffe i sagen på to års fængsel.

For Ali Rebh er de to års fængsel en tillægsstraf, som lægges til en anden dom, han har fået. Rebh er desuden blevet udvist.

26-årige Ali Mohammed Hussein Abbas overværede ifølge anklagemyndigheden, at flere de andre blev tilkaldt og var med til overfaldet.

Khiled Sobhi Barakji var en af dem, der blev kaldt til frisørsalonen. Han deltog også i volden og forhindrede en mand i at forlade salonen.

Overfaldet stod ifølge Københavns Politi på i 18 minutter. Nogle af de dømte var ikke med til at slå, sparke eller stikke. De stod for eksempel ved døren til frisørsalonen. En enkelt var inde i salonen i kun 48 sekunder.

Det er tidligere kommet frem, at overfaldet skete efter intern splid i Brothas i København, hvor udbrydergruppen NNV opstod. I den følgende tid var der flere skyderier i København.

Der kører i øjeblikket også en anden sag, hvor flere folk, der ifølge anklagemyndigheden er knyttet til Brothas, anklages for fem drabsforsøg, der skal være sket i tiden efter overfaldet i frisørsalonen.

I den sag ventes en skyldkendelse senere på måneden.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Vores boliger er ikke nedslidte

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce