Annonce
Natur

Lige nu: Stort millionbeløb redder Byoasen

Bianca Knappe gør hvad hun kan for at dyrene ikke skal føle sig helt forladt under nedlukningen af ByOasen. Snart bliver det afgjort om der bliver afsat penge til oprensning, reetabler ing og genhusning. Foto: Trine Hansen

Politikerne er netop trådt ud af forhandlingslokalet.

Her har de besluttet, hvordan midlerne skal fordeles fra det 'lille budget', overførselssagen.

En af de ting, som de har besluttet, er at give midler til den bemandede legeplads Byoasen i De Gamles By. Vi fangede Mette Annelie Rasmussen fra Radikale Venstre, medlem af Teknik- og Miljøudvalget - og her var begejstringen stor.

- Det ville ikke være til at bære, hvis ByOasen ikke skulle reetableres. Det er virkelig en god dag for børnenes København. ByOasen er et unikt åndehul, hvor børn får mulighed for at udvide deres horisont, hvor de kan være tæt på dyrene og få jord under neglene. Jeg er utrolig glad over den opbakning, en oprensning af ByOasen har fået. Nu sættes alle sejl ind for at finde en god midlertidig løsning for dyrene, mens oprensningen finder sted, siger Mette Annelie Rasmussen.

Som vi tidligere har beskrevet, har prøver vist, at jorden i området er giftig, og derfor har det været lukket siden oktober sidste år.

Annonce

Ny central placering

Politikerne har nu afsat i alt 9,1 millioner kroner, som skal bruges på to ting.

Dels skal jorden under den nuværende Byoase fjernes i en halv meters dybde. Og dels skal hele området genetableres, når den giftige jord er fjernet og udskiftet.

Der er en forventning om, at arbejdet med rensningen af jorden kan klares i 2021. Derefter går arbejdet med genetableringen i gang. Der vil ikke være offentlig adgang til den del af De Gamles By, før arbejdet er færdigt.

Mens arbejdet står på, skal dyrene fra Byoasen placeres et andet sted. For nylig spurgte vi jer læsere, om I havde gode idéer til en placering på Nørrebro. Der kom rigtig mange gode bud ind.

Hvis dyrene fra Byoasen skal blive på Nørrebro, kunne Hørsholmparken være en mulighed. Grafik: Simon Reenberg

Teknik- og miljøforvaltningen skal nu kigge på, om dyrene kan blive lokalt på Nørrebro, eller om de skal ud på en af de andre bemandede legepladser, som ligger på Amager.

I forhold til Nørrebro-placeringer har Hørsholmparken været nævnt. Den ligger tæt på Flyverlegepladsen, hvor der i forvejen er nogle faciliteter, som personalet i den midlertidige Byoase kan få glæde af.

Annonce

Forhandling om millioner

Overførselssagen er resterne af budgettet for 2021. I alt har politikerne forhandlet om 709 millioner kroner.

Det er de partier, som også var en del af budgetaftalen, som forhandler om overførselssagen.

I det her tilfælde er det Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og partiet Fremad.

Pengene i år er blandt andet gået til at finansiere genåbning af samfundet, bedre forhold for ældre, udsatte og børn og en række forbedringer af trafiksikkerheden.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Slut med pop-up centre i København

KLUMME

Jeg trænger til at gøre noget dumt

Natur

Lige nu: Stort millionbeløb redder Byoasen

Annonce