Annonce
Byliv

Lokale ved Skjolds Plads har stået tomt i over 8 år: Nu åbner Sam sit eget sted

Sam Grierson Little foran det der i foråret kommer til at gå under navnet Blond Bageri. Foto: Privat
Den gamle købmandsbutik på Haraldsgade 5 bliver bageri, hvor gode råvarer og passion er hovedingredienser, i det der langes over disken.
Annonce

Lokalet på hjørnet af Haraldsgade og Slangerupgade hvor den gamle købmand lå, har stået tomt i over 8 år. Nu får lokalet snart nyt liv, og en duft af friskbagt brød og kaffe kan bølge henover Skjolds Plads.


Folk ved, hvad de vil have, og det skal helst være godt og ægte. Det kommer jeg til at give dem.

Sam Grierson Little


Det hele startede i Liverpool for mere end 35 år siden. Her stod Sam Grierson Little som barn og betragtede sin mor, der stod og bagte alverdens brød og kager i deres køkken. Noget som han ikke rigtig satte helt så meget pris på dengang, som han gør i dag. Senere begyndte han at bage sammen med moren, som børn ofte gør. Men derfra og til at det skulle stå i stjernerne, at han en dag skulle åbne sit eget bageri, og så i Danmark - der var langt.

- Jeg bagte med min mor som barn. Hun bagte hele tiden - altid var der frisk kage og brød. Jeg satte ikke pris på det dengang, men i dag tænker jeg tilbage på det som kilden til min passion. Hun har inspireret mig, og tanken om hende med mel på hænderne har været med til at bane vejen for mig, siger Sam Grierson Little.

Sam Grierson Little skulle lige en tur forbi universitetet, men det var hans studiejob på en café, hvor han for alvor begyndte at bage, der fik ham til at indse, at det nok var en lidt anden levevej, han skulle satse på. Det gav ham et særligt drive at producere, levere og servere kvalitet. Siden da har han søgt folk der kunne inspirere ham i bagerfaget.

Annonce

Bager med passion

Det er passionen, der har drevet englænderen til Nørrebro. Han kom til Danmark for 5 år siden. Ikke som bager men med en drøm om at blive det en dag. Måske ikke på papiret men i hjertet.

Sam Grierson Little drømmer om at åbne sit eget bageri. Nu bliver drømmen til virkelighed. Foto: Privat

Han startede med at bage hos Mirabelle på Nørrebro. I hans tid der lærte han en masse, og interessen for gode råvarer voksede.

- Det var nogle meget intense og lærerige år hos Mirabelle. Her lærte jeg virkelig meget om at bage, og jeg lærte, hvor vigtigt det er at have de rigtige råvarer. Det kan godt betale sig at gå den ekstra mil for det rigtige mel. Det kan gøre en kæmpe forskel for slutresultatet, siger Sam Grierson Little .

Selvom tiden hos Mirabelle har en stor stjerne hos Sam Grierson Little, så var der stadig en drøm, som skulle udleves. Det betyder at Sam snart kan kalde sig herre i eget hus - eller bageri må det være. I løbet af foråret slår han nemlig dørene op til Blond Bageri på Haraldsgade lige ved Skjolds Plads.

- Det er en kæmpe drøm der går i opfyldelse. Jeg kan næsten ikke vente med at blive bager på fuld tid. Jeg glæder mig så utrolig meget, siger den kommenden ejer af Blond Bageri.

Annonce

Klart Nørrebro

Den autodidakte bager var ikke et øjeblik i tvivl. Skulle han åbne et bageri, skulle det være på Nørrebro, for i følge Sam Grierson Little så kan Nørrebro noget helt særligt.

- På Nørrebro er der den perfekt balance, hvor folk er interesseede i nye ting og nye råvarer. Det er som et stor community med diversitet og mangfoldighed, og det begejstrer mig virkelig. Folk ved, hvad de vil have, og det skal helst være godt og ægte. Det kommer jeg til at give dem, siger bageren.

På de 110m2 vil Sam Grierson Little starte simpelt ud med signatur-brød, kager og kaffe. Men drømmen er at udvide bageriets kælder til også at indeholde bagekurser.

Selvom forældrene tilbage i Liverpool ikke kunne se meningen med, at Sam Grierson Little tog turen til Danmark, og da slet ikke for at bage, så har de et helt andet syn på det nu. De emmer af stolthed over det eventyr, som deres søn inden længe står overfor.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

SF: Gør hver tredje bolig almennyttig

Nørrebro

Brand i skole på indre Nørrebro

Annonce