Annonce
Klumme

Lokaludvalgets formand ser tilbage på 2020

Formand for Nørrebro Lokaludvalg, Mogens Petersen, ser tilbage på året, der gik på Nørrebro. Pr-foto
Annonce

Nytårshilsen: Så nåede vi den sidste dag på året 2020, og et nyt år tager snart sin begyndelse – og tak for det.

Corona har fyldt rigtigt meget og er gået ud over mangt og meget. Alt dette vil vi nok stadig skulle deale med i det nye år og senere kunne læse om i historiebøgerne. Men 2020 har ikke kun været skidt. Vi har oplevet et stærkt sammenhold, renere luft i vores by og flere børn har faktisk været gladere for livet end ellers.

Nok om corona – for der er jo også sket andet i 2020, helt lokalt på Nørrebro. Her er tre hurtige nedslag:

Bevarelse af byhuse: 2020 var året, hvor der (for nu) blev sat en stopper for nedrivningen af vores arkitektoniske kulturarv på Nørrebro. Det skete, da Borgerrepræsentationen stemte for at bevare byhusene på Bjelkes Allé og nu arbejder på en bevarende lokalplan for hele Wesselsgade. Begge steder har der været planer om at nedrive nogle af de få kulturhistoriske byhuse, vi har tilbage i bydelen. Det er en stor lokal sejr. Og det er mit håb, at det bliver et trend, der bider sig fast blandt politikerne. I har helt sikkert borgernes støtte.

Frie grønne arealer: Det var også i år, at det for alvor gik op for nørrebroerne (cirka 80.000 indbyggere), hvor vigtigt det er med frie grønne områder, hvor man kan slå sig ned uden at købe noget. Hans Tavsens Park var som sædvanligt fuld af liv gennem hele sommeren. Kongespil, yoga, Tai Chi, akrobatik og jonglering var noget af det, der sprang i øjnene. Sammen med hundelufterne, solbadere og venne/studiegrupper med mad, øl og kold hvidvin er det livet, som det i dag foregår på den tidligere pestkirkegård. Der var også fuldt hus i Folkets Park, og i Nørrebroparken 'boomede' det for alvor. Dette efter, at vi endelig i år har fået den store plæne tilbage efter otte års metrobyggeplads. Fremover skal der være kunstgræsbane der. Det er ikke vores ønske, og jeg vil håbe og arbejde for, at vi ikke mister én eneste grøn kvadratmeter mere på Nørrebro.

Nu er hverken vejret eller restriktionerne til at forsamles i parker eller på pladser. Men den tid kommer igen. Først forårssolen og samvær med afstand, men forhåbentligt får vi en sommer med mindre/større koncerter og arrangementer i parker og på pladser. Jeg glæder mig til, at vi igen kan give den gas og fejre livet og Nørrebro sammen. Men ikke nytårsaften. Den bliver nok for de fleste her i bydelen, hvis ikke lidt fesen – så i hvert fald anderledes.

Goddag og farvel: For mange nørrebroere bliver nytårsaften i år den første på en ny adresse her i bydelen. Nørrebro er nemlig et smeltedigel af mennesker fra hele Danmark og verden, og én bydel hvor rigtig mange flytter til og fra. Statistisk set får vi årligt omkring 21.000 nye nørrebroere, hvoraf cirka 1.500 er nyfødte. Velkommen til jer alle. Til jer, der drog videre til andre bydele og byer - tak for den tid, vi fik sammen og god rejse videre i livet - og rest in peace til jer, der gik bort. Og til alle os, der stadig bor på Nørrebro - Rigtigt godt nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce