Annonce
Nørrebro

Lydvandring om Blågården bliver til skattejagt henover sommeren

Lydvandring om Blågården bliver til skattejagt
Sommerferien står for døren, men fortvivl ikke. Nok er ferien sydpå måske aflyst, men det åbner nye døre og mulighed for at opleve Nørrebro på en ny måde. Det kunne være med lydvandringen "Hjem til Blågården".
Annonce

Med en sommer foran os, hvor få rejser udenlands, er den interaktive og steds-specifikke lydvandring "Hjem til Blågården" en gylden mulighed for at dyrke det lokale og få nye perspektiver på det man troede man kendte. Hjem til Blågården har tidligere kun været tilgængelig som en podcast og for større grupper.

Annonce

Støtte fra Nørrebro Lokaludvalg

Nørrebro Lokaludvalg har støttet det socialt engagerede performancekollektiv HØRT, så lydvandringen nu kan få en ny iscenesat form, som henover sommeren er tilgængelig som kulturoplevelse og skattejagt for alle der måtte have lyst.

Københavnerne der holder ferie i byen kan bogstaveligt talt gå på opdagelse i deres egen baghave, og turisterne fra den anden side af Storebælt kan opleve et mytisk område i Hovedstaden.

Annonce

Baggårde, brosten og en begravet løve

Fra et givent sted, sænkes en kuffert ned fra et vindue ved lydvandringens start. Jagten på områdets fortællinger kan begynde.

I kufferten ligger et skattekort og ledetråde, som sender publikum på egen hånd ind i et - for udefrakommende ubetrådt område - gennem grønne baggårde, stier og henover brosten. Undervejs interagerer de med historierne og området og sætter sammen fysiske spor på deres vej, ligesom fortællinger og mødet med Blågården skal sætte spor i dem.

Hjem til Blågårdens fortællinger giver både et hverdagsligt og historisk indblik i hvad området er og betyder for dem der færdes dér. Publikum møder blandt andet Mohammed som fortæller om dengang han mødte Dronning Margrethe på Blågårdens bibliotek og Jasmin fortæller, hvor i Blågården en løve ligger begravet.

Lydvandring om Blågården bliver til skattejagt
Annonce

Site-specific og social kunst

Slumstormere, bandekrig, halalhippier, hipstere, gadedrenge og autonome. Sorte Firkant, 18. maj ’93, ild, optøjer og nu også Paludan.


Slumstormere, bandekrig, halalhippier, hipstere, gadedrenge og autonome. Sorte Firkant, 18. maj ’93, ild, optøjer og nu også Paludan.


Meget er hændt, sagt og skrevet omkring Blågårds Plads og områdets beboere – ikke mindst i medierne. Lydvandringen "Hjem til Blågården" blev skabt, for at give ordet til beboerne. Blågården er et rødmuret socialt boligbyggeri med alle de ting der hører til. Men Blågården er mere end det. For i blågården bor der høns, der er nyttehaver og muligvis et bedre naboskab end mange andre steder.

HØRT har siden 2014 lavet interaktiv og borgerinddragende scenekunst og deres mål med Hjem til Blågården er at både Københavnere og udefrakommende tager imod invitationen om at komme ”Hjem til Blågården”. Det er en undersøgelse af, hvad der sker, når vi fysisk gæster et område og ikke kun besøger det gennem en medieret fremstilling fra sofaen og tv-skærmen.

Annonce

Corona-sikker kultur

For at sikre en corona-sikker kulturoplevelse, kan forestillingen kun bookes i hold (2-5 pers.) og publikum skal selv medbringe smartphone og høretelefoner, så de kan afspille historierne undervejs. Lydvandringen er oplagt med en date under armen, som aktivitet med den pukkelryggede eller kollegaerne og endda passende med barnevognen på slæb. Oplevelsen er udendørs, og aflyses ikke i tilfælde af dårligt vejr, så der opfordres til vejr-passende påklædning.

Alder: 10+

Spilleperiode: udvalgte dage i perioden 24. juni - 27. august (henholdsvis aften- og dagsforestillinger)

Tid: 60-90 min – publikum er på egen hånd, og kan selv sætte tempoet.

Pris: 150 pr gruppe.

Billetkøb:www.billetten.dk

OBS: Ved billetbestilling får publikum at vide, som fortæller hvor i Blågården de skal møde op ved forestillingens start.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ghettoplanen handler om børnene

Debat

Vores boliger er ikke nedslidte

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce