Annonce
Familie

En vellidt mand tog livet af sig selv: Nu jagter Maja sandheden om sin far

Ebbe Jørn Jensen var Maja Tranes far. Han tog sit eget liv på Nørrebro i midst 80'erne. Nu efterlyser hun mere information om ham. Foto: Privat.
Majas største juleønske er at finde ud af, hvem hendes far var før han tog sit eget liv. Hun kender ham kun af navn. Men er der også en farmor derude?
Annonce

Uvished, vage fortællinger om en far og en kvindes mangeårige identitetskrise. Maja Trane er 36 år og mor til to. Og så er hun kvinden bag dét opslag, som ramte facebook-gruppen 'Det sker på Nørrebro' den 3. december. Maja Trane skrev en julebøn, en bøn hvori hun beskriver en drøm om at komme til at kende den mand, hun aldrig nåede at kalde far.


Jeg forventer ikke at finde et glansbillede, men at komme til at høre om ham og måske endda kunne genkende mig selv i en handling eller i en beskrivelse af ham som person, det ville være stort for mig.

Maja Trane


I opslaget kan man læse, at Maja Tranes far var en dygtig trommeslager og en tilsyneladende vellidt mand. Men her stopper hendes viden også. Maja ved dog, at han valgte at tage sit eget liv i en lejlighed på Nørrebro.

- Jeg skrev opslaget, fordi jeg har en drøm om at finde ud af mere om min far. Jeg nåede aldrig at kende ham. Hvem ved, måske er der endda en farmor til mine børn et sted. Jeg forventer ikke at finde et glansbillede, men at komme til at høre om ham og måske endda kunne genkende mig selv i en handling eller i en beskrivelse af ham som person, det ville være stort for mig, siger Maja Trane.

Annonce

En ledetråd

Der er flere brudstykker, som er stykket sammen ud fra de mange kommentarer og ledetråde, som vi har fulgt for at hjælpe Maja til at få opfyldt sit juleønske. En af dem, som har delt sine minder med os, er Lasse Helner bedre kendt som den ene halvdel i det folkekære band Lasse og Mathilde.

- Vi hørte, at Ebbe Jørn Jensen tog sig selv af dage på Nørrebro omkring 1985-1986. Han var en introvert mand, som ikke gjorde meget væsen af sig. Han var en god mand, men også meget følsom og til tider sårbar. Jeg tror godt, han kunne lide at spille med os, for her kom han lidt mere ud i lyset i modsætning til de dunkle blues-klubber, han også spillede på. Han kunne godt lide at spille vores numre. Det var gode tekster, og det betød noget for ham. Det var en af de ting, vi talte om. Han forstod, hvor vi ville hen med musikken, siger Lasse Helner.

Lasse og Mathilde stiftede første gang bekendtskab med Ebbe Jørn Jensen, da han optrådte på Midtfyns Festival. De kunne lide hans trommespil og inviterede ham til at spille med dem for en tid.

Ebbe Jørn Jensen på værtshuset Sækken. Foto: Kim Scheuermann

Lasse og Mathilde havde fornøjelsen af at spille sammen med Ebbe Jørn Jensen godt et halvt år. I den tid nåede han at spille med på albummet Maskebal fra 1982. Han spillede flere koncerter, og det blev også til en TV optræden med bandet på Ganløse Kro, hvor DR havde været forbi ved deres koncert. Det blev en optræden som senere hen blev gengivet i satire-sammenhæng. Lasse Helner fortæller blandt andet, at Ove Sprogø spillede Ebbe Jørn Jensen, noget de morede sig godt over.

- Ebbe Jørn Jensen var meget stille og rolig og bestemt ikke selvpromoverende. Han var bare meget sig selv. Han havde ikke brug for de store armbevægelser. Ebbe Jørn Jensen var et meget behageligt menneske at være sammen med, afslutter Lasse Helner.

Annonce

Pepinos Venner

Et af de steder hvor Ebbe Jørn Jensen holdt til, var på Restaurant Pepino. Og gennem facebook-gruppen 'Pepinos Venner' er der mange, som har budt ind med viden om Maja Tranes far.

Flere havde boet med ham, mens andre havde drukket øl og jammet med ham. Der er kommet mange beskrivelser af en mand, som levede et musikerliv i 80'erne på godt og ondt. Og for rigtig mange var det en stor sorg, da det kom frem, at han havde valgt at tage sig af dage.

Maja Trane har ikke fået en farmor til hendes børn ej heller fået den fulde fortælling, men hun har fået tegnet et billede af en mand som folk godt kunne lide. Hun har set billeder, hvorigennem hun kan se sig selv i hendes fars udtryk, og det betyder også noget.

Maja Trane har dog stadig en bøn, for sidder du derude og skulle du vide noget om hendes far Ebbe Jørn Jensen, hvor han ligger begravet, om han havde søskende eller noget helt tredje, så skriv gerne til NørrebroLIV, så bringer vi dine anekdoter eller fakta videre.

Annonce

Hvis du har brug for hjælp mod selvmordstanker:

Hos Livslinien kan du - alle årets dage fra klokken 11 til 05 - få en rådgivende samtale. Du kan kontakte Livsliniens chatrådgivning mandag og torsdag kl. 17-21 samt lørdag kl. 13-17. Du er anonym og må gerne ringe flere gange. Telefonnummeret er 70 201 201.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITIK

Graffiti på den gule mur koster hvert år en kvart million: - Det er spild af folks penge

KULTUR

Kunst fra kørestolen: For Zusa er der to former for graffiti

112

Christian er træt af graffiti: Ville I male på jeres forældres hus?

Annonce