Annonce
Miljø

Maria samler skrald på Nørrebro: Det er ren meditation for mig

Det er ikke småting, som Maria Larsen finder, når hun er ude med sin skraldetang. Foto: Maria Larsen
Annonce

En tur gennem Nørrebroparken hånd i hånd med kæresten på en kølig dag tilbage i marts lyder egentlig som ren idyl, og det var det måske også for Maria Larsen og hendes kæreste. Men idyllen stopper her. For Maria brokkede sig højlydt over alt det skrald, som lå smidt i parken. Hun syntes overhovedet ikke, at det var i orden.

Kæresten foreslog hende at købe en skraldetang og gøre noget ved det i stedet. Og lige præcis den sætning var nok ment som en joke, men den blev også samtidig starten på Maria Larsens nye hobby.

- Jeg gik hjem og bestilte ikke bare en tang, men to. Så kunne min kæreste også få lov til at samle skrald med mig. Han har godt nok kun været ude et par gange, men det er bedre end slet ikke. Der er jo skrald nok at kaste sig over på Nørrebro, siger Maria Larsen.

Annonce

Indsamling af skrald

Maria Larsen er 26 år og har boet på Nørrebro i halvandet år. Hun blev overrasket over, hvor meget skrald der ligger på gader og stræder. Hun har derfor taget sagen i egen hånd og tager jævnligt ud med sin tang.

Basargrunden på Nørrebro, hvor der er nok for Maria Larsen at gøre. Foto: MAria Larsen

Det er ikke småting, som Maria Larsen finder, når hun er ude for at samle skrald. Det er store mængder cigaretaffald, vådservietter og mundbind, som blandt andet fylder hendes poser.

- Når jeg samler skrald er det som ren meditation. Jeg synes faktisk, det er hyggeligt at gå rundt med min tang. Men selvfølgelig så jeg allerhelst, at folk kunne lære at ramme skraldespanden. Jeg er ikke ude på at belære, men vil gerne gå forrest og være det gode eksempel. For skrald er et stort problem på Nørrebro, siger Maria Larsen.

Maria Larsen har tidligere samlet skrald med grupper som 'Skraldefest' og 'Et renere fællesskab 2200N', men samler lige så gerne alene. Derfor efterlyser hun også gode steder at samle skrald.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

SF: Gør hver tredje bolig almennyttig

Annonce