Annonce
Nørrebro

Mia Nyegaard: Københavnerne bekymrer sig om vores udsatte

Annonce

…Nytårshilsen

MIA NYEGAARD (R)

Socialborgmester

GODT NYTÅR: En af årets mest interessante meningsmålinger kom fra Gallup. Den viste, at socialpolitikken ligger på en solid fjerdeplads over emner, der optager danskerne.

Skulle nogen være i tvivl: Vi er faktisk optaget af, hvordan vi som samfund behandler vores udsatte og sårbare borgere.

Det oplever jeg også selv i mit møde med københavnere, NGO’er og andre. Vi vil en rummelig og mangfoldig by. Vi vil hinanden, og vi vil, at København er andet og mere en bare en by for dem, der har nok i sig selv.

Desværre halter det lidt efter, når vi fra politisk side skal leve op til det, som de fleste københavnerne forventer af os. Nemlig, at vi selvfølgelig tager os af de mest udsatte og sårbare københavnere.

For i København bruger vi flere steder færre penge på det sociale område, end i de kommuner, vi sammenligner os med. Altså har København et lavere serviceniveau, og det kan vi jo enten acceptere eller gøre noget ved.

Derfor er jeg glad for, at socialområdet fra 2019 får tilført demografiregulering på et par områder, og at der i budgettet blev tilført lidt flere penge til området end tidligere, så der næste år er lidt flere penge til det sociale område. Det betyder, at vi kan give vores psykisk sårbare og borgere med handicap lidt bedre vilkår i 2019.

Men der er stadig meget at gøre både i året, der kommer, og i de kommende år. For socialområdet handler om mennesker, og her findes der sjældent quickfixes.

Blandt andet har vi i København store udfordringer med betalelige boliger, og det gælder især for mange af byens udsatte borgere. Det skal vi også have gjort noget ved. Fordi det at have tag over hovedet betyder rigtig meget for os alle sammen.

Jeg håber, at alle partier på Rådhuset vil være med til også at prioritere det sociale område i 2019. På den måde bliver København den rummelige by, som vi gerne vil være. En by med plads til alle.

Det er mit ønske og håb for det nye år, som jeg er sikker på, at de fleste københavnere deler.

Godt nytår.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Parkeringssag i højesteret

Nørrebro

Kom til morgenmad i Mimersparken

Annonce