Annonce
Demostration

Mjølnerparken i kæmpe banner-protest: Nu er de løbet tør for stof

Et af de mange budskaber som hænger på en altan i Mjølnerparken. Foto: Privat
Beboere i Mjølnerparken i banner-demostration fra deres altaner. Budskabet er klart - de vil ikke flytte! Der er bare et problem. De er løbet tør for stof.
Annonce

Tager man lige nu et kig rundt i og omkring Mjølnerparken, ser man bannere hænge ned fra rigtig mange altaner. Teksterne på bannerne er forskellige, men budskabet er i bund og grund det samme.

"Mit hjem er mit valg." "Vi kæmper til det sidste." "Stop etnisk udrensning." "Jeg flytter aldrig."

De forskellige statements er protester over den udviklingsplan, der blev udarbejdet af BoVita tilbage i 2019, hvor BoVita besluttede at sælge to af de fire blokke, som i dag udgør Mjølnerparken.


Vi føler os truet til at flytte og det kan ikke være rigtigt. Nu er det nok.

Asif Mehmood


Annonce

Tvangsflytning

Regeringens krav om en mere varieret beboersammensætning i landets ghettoområder har betydet, at almene boligområder skal nedbringe andelen af almene boliger til 40 procent. Det vil betyde, at 60% af Mjølnerparkens beboere skal tvangsflyttes, mens de nuværende billige boliger på Nørrebro forsvinder.

En stor del af beboerne føler, i følge Asif Mehmood som sidder i Mjølnerparkens bestyrelse, at kravet til udviklingsplanen, der er lavet på baggrund af regeringsns krav, er blevet trukket ned over hovederne på dem.

Derfor ligger der lige nu også et sagsanlæg i boligministeriet mod loven samt godt 150 underskrifter, alle fra beboere i og omkring Mjølnerparken.

- Jeg har boet i Mjølnerparken i 26 år. Og Mjølnerparken er mit hjem. Jeg er rystet og gal over den måde, vi bliver behandlet på af BoVita. Vi føler os truet til at flytte, og det kan ikke være rigtigt. Nu er det nok, siger Asif Mehmood.

Annonce

Mangler stof

I kølvandet på det som Asif Mehmood beskriver som trusler og efter sagsanlægget mod boligministeriet, er flere beboere nu begyndt at lave bannere. De ønsker på den måde at sætte fokus på problematikken og den i følge Asif Mehmood umenneskelige lovgivning på boligområdet.

Bannerne som bruges til Mjølnerparkens protest mod BoVitas udviklingsplan har mange forskellige tekster, men budskabet er i bund og grund det samme. Foto: Privat

På facebook-gruppern 'Det sker på Nørrebro' kan man læse, hvordan den nedsatte "banner-gruppe" laver de farverige bannere. Men man kan også læse, at de er løbet tør for stof. Derfor efterlyser de lige nu hvide og farvede lagner, så budskabet kan spredes yderligere.

- Vi har fået rigtig mange henvendelser fra folk, som har gamle lagner eller andet stof, som vi kan få at male på. Det betyder meget for os, for det betyder også, at folk ønsker at støte op om vores sag, siger Asif Mehmood.

Annonce

Ikke vores form for dialog

Vi har spurgt BoVita om deres syn på sagen, og de er uforstående overfor, hvad bannerne skal gøre godt for.

- Folk må naturligvis mene hvad de vil. Vi lever jo i et demokratisk samfund. Men jeg synes klart, at det ville være bedre og mere konstruktivt med en fornuftig dialog. På den måde kan vi få det bedste ud af det, som kommer til at ske. Jeg hænger jo heller ikke bannere op udenfor min dør, hvis der er noget, jeg er utilfreds med siger BoVitas formand Jan Hyttel.

Bannerne som bruges til Mjølnerparkens protest mod BoVitas udviklingsplan har mange forskellige tekster, men budskabet er i bund og grund det samme. Foto: Privat

Jan Hyttel mener ikke, at det kommer dertil, at de ligefrem skal tvangsflytte beboere. Men at det hele nok skal ende fredeligt. BoVita vil i hvert fald gøre, hvad de kan.

Indtil videre fortsætter 'banner-gruppen' med at sprede deres budslab og deres utilfredshed, indtil der falder en afgørelse i sagen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

SF: Gør hver tredje bolig almennyttig

Annonce