Annonce
Sundhed

Nørrebro-blogger løj i årevis om kræftsygdom: Fie skal have ro nu

Det er kommmet frem, at Nørrebro-bloggeren Fie Oppenhagen Arildsens ikke er diagnostiseret med kræft, som hun ellers har påstået siden 2016. Foto: Rikke Milling
Siden 2013 har Fie Oppenhagen Arildsens fortalt historien om live med livmoderhalskræft. Nu er det kommet frem, at hun aldrig har været kræftsyg.

Nørrebro-bloggeren 'Fiesenberg' med det borgerlige navn Fie Oppenhagen Arildsens har siden 2016 delt sine tanker om livet som uhelbredeligt syg. Historien har været, at hun siden 2013 har været diagnosticeret med livmoderkræft.

Men selvom hun har delt billeder af sig selv uden hår på hovedet, har holdt foredrag og i store interviews med blandt andre Politiken og Femina har fortalt om at være diagnosticeret med livmoderhalskræft i fjerde stadie, har hun aldrig haft kræft.


Som en kærlig og tillidsfuld familie er vi dybt rystede over at vi ikke gennemskuede den reelle sygdom.

Familiens udtalelse til Ekstra Bladet


En overraskende nyhed som hendes familie har delt med Ekstra Bladet tidligere på ugen.

- Vi er midt i en personlig- og familietragedie. Fie har nu erkendt overfor sig selv og os, hendes familie, at hun ikke er eller har været diagnosticeret med cancer', skriver de i en fælles udtalelse, som er sendt til Ekstra Bladet.

Udtalelsen fortsætter.

- Fie har det svært psykisk og er ved at få professionel hjælp. Vi beder om ro omkring Fie og familien til at komme igennem denne krise. Vi er som familie dybt berørte og mange spørgsmål melder sig. Som en kærlig og tillidsfuld familie er vi dybt rystede over at vi ikke gennemskuede den reelle sygdom.

Også Kræftens Bekæmpelse har gjort brug af den unge kvindes evne til at dele ud af sine tanker og følelser om den frygtede sygdom som en del af deres indsats 'Ung Kræft', der blandt andet kører på sociale medier.

Kræftens bekæmpelse kan dog ikke kommentere på den konkrete sag.

Det har Fie fortalt

Fie Oppenhagen Arildsen har siden 2016 haft profilen Fiesenberg på Instagram.

Den historie, hun har delt, har været, at hun i 2013 blev diagnosticeret med livmoderhalskræft, som i begyndelsen så ud til at kunne helbredes.

Siden har hun dog fortalt om, hvordan sygdommen bredte sig, og i et interview med Politiken, som blev bragt i januar 2019, fortalte hun blandt andet, at kræften nu var i fjerde stadie, og at hun modtog kemobehandling og smertelindrede ved hjælp af cannabisolie.

Det betyder, at kræften er fremskreden, har bredt sig og ikke kan helbredes.

- Selvfølgelig ville jeg ikke ønske, jeg var syg – især ikke for min familie, men jeg har fået et andet syn på livet, som jeg ville ønske, alle kunne få lov at få. Og når jeg er åben om tanker og deler dem på Instagram, er det, fordi jeg vil give den gave videre. Det er tit først, når vi bliver ramt, at vi opdager, hvad det hele handler om, sagde hun blandt andet i Politiken i den forbindelse.

Fie Oppenhagen Arildsen har desuden deltaget i interviews med blandt andre Femina, 'Go' Aften Live' på TV2 og i 'Tabu' på P3.

Hun har også deltaget i en række foredrag med forfatter Stine Buje, som også har skrevet bogen 'Bogen om livet', hvor Fie Oppenhagen Arildsen medvirker.

Fie Oppenhagen Arildsens sociale medie-profiler er nu blevet lukket, fordi familien ønsker at passe på hende, oplyser de til Ekstra Bladet.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Slut med pop-up centre i København

KLUMME

Jeg trænger til at gøre noget dumt

Annonce