Annonce
Klumme

Nørrebro drukner i corona-skrald: Det er noget svineri

Maria Mawla har besøgt Den Røde Plads. Hun er forundret over hvor beskidt der er. Foto: Maria Mawla
Annonce

Rettet 10.50: Det har tidligere stået i denne klumme, at Nørrebro Lokaludvalg er ansvarlig for, at der er blevet skåret i antallet af skraldespande. Det er ikke korrekt. Vi beklager fejlen.

Kender I det, man kommer gået med sit barn og pludselig kommer der en snack på banen. Mor eller far tager vaks en banan frem og ungen mæsker sig glad. Men så er der jo lige det med bananskrællen efterfølgende..

I søndags var ungerne og jeg ude og trave Nørrebro rundt, som vi oftest gør om søndagen. Men til forskel for de andre gange, opdager jeg at bananskrællen faktisk ligger i min hånd i hele 18 minutter før jeg finder en tom skraldespand, hvori den kan smides.


Så jeg må stille mig kritisk overfor Københavns Kommune, der sidste år besluttede, at der ikke var penge til flere skraldespande i bydelen.

Maria Mawla, klummeskribent


Mens ungerne svinger sig i gyngerne på den Røde Plads, får jeg blikket op fra min mor-skærm og opdager til min forbavselse alt det affald der flyver rundt i blæsten. Nu er jeg selv fra bydelen og affald har vi aldrig rigtig haft for lidt af herude, men vi taler her om en voluminøs mængde af affald. Alt fra engangsmundbind, til servietter til take away emballage og meget andet. Alt sammen affald, der overordnet set, kan kædes direkte til corona restriktionerne!

Som beboer og erhvervsdrivende i bydelen, kan vi alle sammen mærke konsekvenserne af disse restriktioner og nedlukninger. Den tunge stilhed, livløsheden ja næsten bydels-døden kan man kalde det. Men nu kan vi sørme også måle konsekvensen ved at tælle antallet af mundbind, pizzabakker, shawarmapapir, dåser, kaffekrus osv. der flyver rundt på vejene, ind i baggårdene og rundt på legepladserne.

En overfyldt skraldespand. Maria Mawla mener at der godt kunne være mange flere. Foto: Maria Mawla

Denne forargelser er ikke blot bundet i skraldet, men også typen af skrald. Brugte mundbind der flyver rundt, dåser og flasker der måske bliver opsamlet og smidt i flaskeautomater landet rundet, som måske har været flere ikke-desinficeret hænder igennem. Tanken er foruroligende, især fordi vi alle gøre en kæmpe indsats for at beskytte hinanden og os selv.

Så jeg må stille mig kritisk overfor Københavns Kommune, der sidste år besluttede, at der ikke var penge til flere skraldespande i bydelen.

Når vi nu engang er tvunget til at være ude og nyde vores mad og drikke, ville det så ikke være oplagt og logisk at opstille flere skraldespande, til at rumme vores akkumulerede skrald?!

Kunne det ikke tænke sig, at øge antallet af tømninger?

Mit natur-elskende, hader-engangsplast, hippie-hjerte kan slet ikke rumme tanken om, hvilke konsekvenser dette storforbrug af plast har for fremtiden, men lad os som det mindst, sikre at det skrald vi akkumulere lige nu, som det mindste, ikke spreder mere corona-virus rundt.

_

Annonce
Annonce
Klumme

Kønne signaler

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce