Annonce
Nørrebro

Nørrebro er en magisk bydel: Udnævnt til en af verdens bedste

Den Sorte Plads, Nørrebro. Foto: Byrd/Roberts Osis
Nørrebro er på listen over de 40 bedste bydele i verden. Magasinet Time Out har placeret Nørrebro som nummer 28 på listen. Men hvad er det Nørrebro kan?
Annonce

Nørrebro kan noget. Det ved du, og det ved jeg. Men hvad er det egentlig der gør bydelen til noget særligt? Og hvad er det helt nøjagtigt, der spiller ind, når Nørrebro havner på en liste over verdens bedste bydele? Ja den er god nok, det legendariske magasin Time Out har givet Nørrebro plads 28 på listen.


Pludselig er butikken på hjørnet og de lokale take-away steder blevet en vigtige og central livslinjer.

Magasinet Time Out


Magasinet Time Out kalder Nørrebro for et magisk kvarter. De beskriver stenbroens atmosfære som noget ganske særligt - en bydel der aldrig sover.

Annonce

Nørrebro et nærlokalt bymiljø

For at gøre sig fortjent til at komme i betragtning til en plads på Time Outs liste over bydele, der mere eller mindre har det hele, skal man igennem nåleøjet på parametre som: bedste mad, drikke, kunst, kultur, atmosfære og egenart. Her har tusindvis af mennesker verden over bidraget til Time Outs årlige undersøgelse.

Corona har sat sit fingeraftryk på mangt og meget i 2020, og undersøgelsen her er ingen undtagelse. For i år lægger magasinet nemlig også særlig vægt på nærlokale bymiljøer.

- I løbet af de seneste måneder har milliarder af mennesker brugt langt mere tid tættere på hjemmet. Nedlukninger og sikkerhedsrestriktioner har udhulet forretnings- og shoppingdistrikter. Til gengæld har lokale kvarterer trivedes, skriver Time Out

Magasinet understreger, at det i år ikke kun er "coolness", der er den bærende faktor i udvælgelsen af bydele verden over, men også i høj grad fællesskabsfaktoren.

- Pludselig er butikken på hjørnet og de lokale take-away steder blevet vigtige og centrale livslinjer. Mange er kommet tættere på hinanden - særligt naboer er trådt til for at hjælpe hinanden gennem hårde tider. Man står sammen. Noget der også kom til udtrykke under protesterne omkring Black Lives Matter. En stærk fællesskabsfølelse, skriver Tine Out.

Annonce

Det boner ud af være flink

I følge Time Out har det aldrig haft så stor betydning at være flink. 2020 er året hvor de fedeste kvarterer er dem, der har et fascinerende mix af mennesker, innovation, mad, drikke, kunst og kultur, overkommelige huslejer og leveomkostninger og den udefinerbare ’buzz’, der tiltrækker folk fra hele verden.

Men i år er det også områder, hvor individer, fællesskaber og virksomheder har hjulpet hinanden gennem fælles trængsler, altså steder, der repræsenterer byens sjæl, som der bliver lagt mærke til.

Annonce

Det er Nørrebro

Med Time Outs guide i hånden glider vi gennem weekendens loppemarked, videre til et måltid på en velbesøgt mellemøstlig eller afrikansk restaurant for at ende på det, vi herhjemme kender som et brunt værtshus.

Noget af det som Time Out nævner er, at selvom København er kendt for sin kulinariske kunnen, så er Nørrebro også et sted, hvor lokale ynder at spise og drikke. Her foretrækker mange deres eget kvarter.

Nørrebro er meget mere. Guiden beskriver også Nørrebro som værende afsender af en ren og bæredygtig tankegang. Den beskriver det helt særlige liv i gaden. Her fremhæves Distortion og jazzfestivalen, som under normale omstændigheder ville have givet genlyd i gaderne.

Time Out slutter af med en anbefaling til en dagen-derpå-reflektion. Og her kommer Assistens Kirkegård ind i billedet. Her kan man for eksempel vælge at lægge vejen forbi eventyrkongens (Hans Christian Andersen) grav, for på NørrebroLIV er vi ikke i tvivl, vi har sandt at sige med et magisk kvarter. Et man kan skrive historier om.

Læs hele guiden på www. timeout.com/coolest-neighbourhoods-in-the-world

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Corona-passage: Forrykt mener Flemming

Børneliv

Udfasning af KK-privat dagpleje udsat

Annonce