Annonce
Nørrebro

Nørrebro-hunden Dudley kobler af med massage i Sankt Hans Gade

»Dudley blev i 2010 juniorverdensmester blandt hannerne inden for hans race,« fotæller Susanne Dallerup, der bor på Nørrebrogade. Foto: Anders Bentzon
Annonce

ET ÅRTI PÅ NØRREBRO. Dudley på ti år har boet på Nørrebro hele sit liv. Et liv, der både har budt på farlige fristelser, men også dejlige ture rundt i bydelen med ejer Susanne Dallerup. Nørrebro Live har mødt de to nørrebroere hos Helsehunden.

ET HUNDELIV: Susanne Dallerup har boet på Nørrebro siden 1986 og bor i dag på Nørrebrogade med Dudley. Den lille cairn terrier er opkaldt efter skuespilleren Dudley Moore og kan desuden prale af at være ud af en familie, der er opkaldt efter store skuespillere, der blandt andet omfatter en Dustin Hoffman.

I dag er Dudley og Susanne på besøg hos Helsehunden i Sankt Hans Gade, hvor Dudleys ti år gamle krop skal have et eftersyn og en dejlig, afspændende massage.

»Vi har været her før, for jeg kom her også med hans far og er så fortsat med Dudley. Og jeg kunne se på ham, at han blev helt afslappet af massagen, han så virkelig ud til at nyde det, så det måtte vi hellere fortsætte med,« siger Susanne og retter igen blikket mod Dudley, som hun med nogle godbidder lokker op på to plasticskamler, så Payana Parton, der ejer Helsehunden, kan følge den ældre hunds bevægelser og se, om der er nogle steder, hvor han er spændt.

»Han har været meget spændt i en periode efter et overfald, hvor han blev angrebet af en kinesisk kamphund, som bed sig fast. Det krævede, at han skulle syes bagefter. Så vi er begge lidt nervøse nu her efter overfaldet. Vi har ellers mange hundevenner,« fortæller Susanne, som blandt andet går tur med Dudley på Assistensen, i De Gamles By og rundt om Søerne.

Farligt affald

Payana beder Susanne om at lade Dudley gå frem og tilbage i en lige linje på gulvet og kan konstatere, at han er lidt mere stiv i venstre forben end i det højre. Nu er det tid til massage, og Dudley får snoren af, så han kan føle sig afslappet, forklarer Payana.

Mens Dudley får sin massage liggende på et rødt fleecetæppe, fortæller Susanne lidt om de udfordringer, der til tider kan være ved at være en hund på Nørrebro.

»Om sommeren skal man være meget opmærksom, for folk smider alt muligt på gaden, især steder som Nørrebrogade, hvor der ligger mange spisesteder. Dudley har tidligere spist et grillspyd på Nørrebrogade. Der var rester af lidt kylling på, og så frister det jo en hund,« fortæller Susanne og tilføjer:

»Da han var otte måneder gammel, trådte han i en snedrive på Jagtvej lillejuleaften. Det viste sig, at den var fuld af glasskår, og han havde skåret sig rigtig dybt. Så måtte vi ind til dyrelægen på Jagtvejens Dyreklinik, som heldigvis kunne tage imod ham. Så blev han syet og fik antibiotika.«

Hjem med chauffør

I det hele taget er glasskår en af Susannes største bekymringer ved at være hundeejer på Nørrebro.

»Dudley siger ikke noget til larm og høj musik, så Distortion generer ham sådan set ikke. Jeg er mest bekymret for, hvor mange glasskår, der ligger bagefter,« siger Susanne.

Men der er jo også mange dejlige ting ved at have hund, tilføjer hun.

»Det er dejligt, at jeg er nødt til at gå tur med ham, og han er en rigtig god ven. Og så er det så hyggeligt, når vi møder små børn, som gerne vil snakke med og klappe ham. Han har jo lige højden til det,« siger hun og smiler af Dudley, der igen ligger og nyder Payanas afspændende massage efter et par afstikkere hen til vandskålen.

»Nu har jeg været hele ryggen og nakken igennem, hvor jeg har fået løsnet godt op, og jeg har også masseret musklerne ved brystet. Så han er nok lidt træt, når han kommer hjem,« siger Payana.

Dudley ser ganske rigtigt ud til at være faldet lidt hen, mens Susanne og Payana tager afsked, men da Susanne knitrer med godbidsposen, vågner han op med et sæt og kommer luntende hen til hende.

Det er vist meget godt, at turen hjem foregår i Susannes cykelkurv.

LÆS OGSÅ FØRSTE AFSNIT AF DENNE UGES NØRREBRO LIVE HER :

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Parkeringssag i højesteret

Annonce