Annonce
Kultur

Nørrebro-komponist nomineret til fornem pris: 'Dejligt med klap på skulderen'

Kirstine Lindemann fra Nørrebro har sin helt egen måde at producere musik på, og det giver pote. Hun er nemlig nomineret til Melodi Grand Prix for moderne, klassisk musik. Pr-foto
Annonce

Kirstine Lindemann fra Nørrebro er med sit værk 'Further and Back' nomineret til Melodi Grand Prix for moderne, klassisk musik, og hun er indstillet af Danmarks Radio til den fornemme pris.

- Det er virkeligt et dejligt klap på skulderen og en skøn mulighed for, at mange mennesker nu får lejlighed til at høre min musik, siger Kirstine Lindemann.

- Det er ikke så tit, at man hører ny, klassisk musik i radioen, så det er virkeligt dejligt at blive inviteret indenfor på den måde.

På normalvis turnerer Kirstine Lindemann rundt i verden - både som komponist og performer, og man må nok sige, at karrieren går i den rigtige retning. I efteråret har hun blandt andet været med til at lave musikken til Folketeatrets opsætning af Robin Hood.

Men hendes musik karakteriseres ikke som genkendelig musik. Hun spænder nemlig bredt som komponist, instrumentalist og performer og inddrager ofte både krop, lyd og rum i sin musik. I kataloget for konkurrencen beskrives Kirstine Lindemanns interessefelt således:

- Med en særlig interesse for kroppen og bevægelsen som kompositorisk materiale kredser Lindemanns arbejde som komponist og performer om det rum mellem dig og mig.

- I hendes musik tænkes krop og lyd som musikalske udtryk i en undersøgelse af begrænsningerne og mulighederne for menneskelig forbindelse, menneske til menneske.

Ønsker du at lytte til Kirstine Lindemanns nominerede nummer, kan du finde det her, hvor du også kan stemme på hende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

SF: Gør hver tredje bolig almennyttig

Nørrebro

Brand i skole på indre Nørrebro

Annonce