Annonce
Nørrebro

Nørrebro Lokaludvalg vil legalisere hashen: Vi har råbt op i otte år

Hos NørrebroLIV og Nørrebro Nordvest Bladet sætter vi i øjeblikket fokus på det åbenlyse hashsalg i Nørrebroparken. Foto: Jesper Gisli
På den ene side er det uhensigtsmæssigt, at der bliver solgt hash op ad børn. På den anden side er det svært at flytte kriminelle aktiviteter. Nørrebro Lokaludvalgs formand taler om hashsalg i Nørrebroparken.
Annonce

- Vi er kommet med opfordringer i otte år i forhold til at prøve en eller anden form for legalisering. Hashen slipper vi ikke af med, men det skal ikke være på et kriminelt marked, siger Mogens 'Mugge' Petersen, formand i Nørrebro Lokaludvalg.

Ligesom en række andre lokale aktører har vi bedt formanden om at forholde sig til det åbenlyse hashsalg i Nørrebroparken.

Ifølge Mogens Petersen er det ikke et emne, som bliver debatteret i lokaludvalget, og det sker stort set heller aldrig, at der kommer foreninger eller andre til ham for at beklage sig over pushernes tilstedeværelse.

Annonce

Parken er forholdsvis tryg

- I det øjeblik folk bliver utrygge, der er det et problem. Tidligere har der været utrygt inde på legepladsen, men det hører vi ikke så meget til mere, siger han.


Jeg ville gerne kunne sige til dem. I står ikke godt her. Vi har fundet et andet sted til jer, hvor der ikke er børn

Mogens Petersen, formand Nørrebro Lokaludvalg


Alligevel mener han, at det er 'absurd', at hashhandlen foregår lige op ad en legeplads og en boldbane.

- Det er et forholdvist trygt sted, fordi der er så mange mennesker. Jeg ville være mere utryg på kundernes vegne, hvis de stod i en mørk krog. Men når det er sagt, så er det ikke optimalt, at kriminelle står op af en bane og en legeplads. Men hvor skal de rykke hen? Og hvordan skal vi få dem til det?, spørger han og fortsætter:

- Jeg har svært ved at se, hvor man kan placere dem. Uanset hvor de står, så skal der nok være nogen, der klager. De har allerede stået flere steder, siger han.

Annonce

Pushere kan ikke flyttes

For år tilbage foregik en del af hashhandlen eksempelvis i kældrene på Jægersborggade. Men her fik erhvervsdrivende og politi drevet pusherne væk fra gaden. Resultatet blev, at de endte på den anden side af Stefansgade i Nørrebroparken, hvor de stadig huserer fra morgen til aften.

- Jeg ville gerne kunne sige til dem. I står ikke godt her. Vi har fundet et andet sted til jer, hvor der ikke er børn. Men det kan man ikke. Hverken os eller politikerne.

- Der skal komme en plan fra Christiansborg. Kig på resultaterne fra andre lande. Og så kunne vi måske starte med en solnedgangsklausul. Det er vores anbefaling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ghettoplanen handler om børnene

Debat

Vores boliger er ikke nedslidte

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

Annonce