Annonce
Klumme

Nannas 8. marts: Jeg behøver ikke leve op til en bestemt rolle

Nanna Breinbjerg har en holdning til Kvindernes Internationale Kampdag. Foto: Privat

For mig er Kvindernes Internationale Kampdag først og fremmest en dag, hvor jeg minder mig selv om, at jeg ikke er forpligtiget til at udfylde nogen bestemt rolle, eller leve op til nogle særlige forventninger blot i kraft af det faktum, at jeg er en kvinde.

Ud over det er det en dag, som for mig rummer utrolig mange facetter. Kvindekamp er noget der udkæmpes på mange niveauer. Det kan måske virke mere åbentlyst vigtigt steder, hvor kvinder tydeligt bliver undertrygt. Det kunne eksempelvis være i Indien eller Saudi Arabien, men jeg synes bestemt også, at dagen har sin gang på jord, steder hvor det ikke er lige så åbenlyst, at der foregår en diskriminering.


Jeg er så uendelig træt af, at man som kvinde forventes at tage alting med et smil, og hører på at det er for sjov, eller det er da bare et kompliment.

Nanna Breinbjerg


2020 har været et år i Danmark, hvor det mere end nogensinde før blev tydeligt for mig, at kvinders grænser ikke bliver respekteret, og at vi bliver brændt på bålet som hekse, hvis vi siger fra. Det har faktisk rystet mig dybt, at følge de skandaler der ramte i efteråret, først med Frank Jensen, så Morten Østergaard og senere Jes Dorph og også til dels Jens Gårdbo.

Den tilsvining og de nederdrægtigheder som de kvinder har måtte stå model til, går ud over min fatteevne for, hvordan voksne mennesker kan finde på at tale til hinanden. Jeg er så uendelig træt af, at man som kvinde forventes at tage alting med et smil, og hører på at det er for sjov, eller det er da bare et kompliment. Selv hvis det vitterligt bare var et kompliment, SKAL jeg så modtage det, hvis ikke jeg synes det er rart? Men det er nok mere en pseudodiskussion, for det har aldrig handlet om komplimenter eller akavet forsøg på, at komme i kontakt med det modsatte køn.

Det handler om magt. Mandens magt over kvinden, og derfor synes jeg bestemt også, at Kvindernes Internationale Kampdag er en vigtig dag at markere, også her til lands.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Slut med pop-up centre i København

KLUMME

Jeg trænger til at gøre noget dumt

Annonce