Annonce
Byliv

Nu er det næsten sikkert: Dyrene fra ByOasen bliver på Nørrebro

Hørsholmparken er den del af Nørrebroparken, som ligger ud til Stefansgade. Her skal dyrene fra Byoasen i De Gamles By med al sandsynlighed opholde sig, mens jorden bliver renset i deres nuværende hjem. Foto: Simon Reenberg

Jorden er giftig i De Gamles By, hvor den bemandede legeplads ByOasen ligger i dag.

Derfor har området været lukket siden oktober sidste år.

Siden da er der blevet fundet penge til at oprense jorden og penge til at flytte dyrene, mens arbejdet står på.

Annonce

Nu har Københavns Teknik- og Miljøforvaltning netop fået bekræftet, at dyrene kan blive genhuset på Nørrebro. Nærmere bestemt Hørsholmparken, som er den del af Nørrebroparken, der ligger mellem Stefansgade og Jagtvej. ByOasen vil efter planen blive lagt i den del af parken, som går ud til Stefansgade.

Hvis dyrene fra Byoasen skal blive på Nørrebro, kunne Hørsholmparken være en mulighed. Grafik: Simon Reenberg

Flytningen ligger ikke 100 procent fast. Det skyldes, at forvaltningen skal have en række dispensationer på plads. De forventer dog, at det kan lade sig gøre.

Når alle dispensationer er på plads, vil dyrene blive flyttet til en indhegning i Hørsholmparken. Her skal der spredes et lag af grus, fordi jorden i parken også er giftig, dog ikke så giftig, som den jord, de kommer fra.

Jorden skal fjernes

På den gamle placering i De Gamles By skal jorden fjernes i en halv meters dybde og renses.

Der er en forventning om, at arbejdet med rensningen af jorden kan klares i 2021. Derefter går arbejdet med genetableringen i gang. Der vil ikke være offentlig adgang til den del af De Gamles By, før arbejdet er færdigt.

- Jeg ved, at dyrene fra ByOasen betyder rigtig meget for børn og voksne i hele København og især for de lokale på Nørrebro. Derfor er jeg rigtig glad for, at der nu ser ud til at være fundet en løsning, som gør det muligt at genhuse dyrene i Hørsholmparken, mens den forurenede jord i ByOasen bliver oprenset, siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL), som dog ikke var med til afsætte pengene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bydelens grønne lunger kvæles langsomt

Annonce