Annonce
Nørrebro

Nu skal det være slut med den sure vasketjans: Tagensvej 77 har fået vaskeri-café

Turgut Durmaz og Margrethe Ringe på åbningsdagen for Kaffe Mønten på Tagensvej 77. Foto: Rebecca Veinø
Nu skal det ikke længere være en sur tjans at vaske tøj på Tagensvej 77. En makeover af det gamle vaskeri indbyder nemlig til en hyggelig stund med brunch og god kaffe.
Annonce

Hvem kan ikke drikke en god kop kaffe eller spise et stykke mad, mens vasketøjet snurrer i kælderen!? Og hvem siger, at det nødvendigvis behøver at være en sur tjans at vaske tøj - det behøver det i hvert fald ikke at være. Ikke længere.

Det gamle vaskeri på Tagensvej 77 har fået en gevaldig makeover. Nu er det ikke længere de gamle og nedslidte maskiner, der skal vaske de beskidte underbukser rene, men i stedet for spritnye af slagsen. Tilsyneladende rigtig Rolls-Royce modeller inden for vaskemaskiner.

Mens du venter, kan du forkæle dig selv med en lækker brunch, en sandwich eller en smoothie.

Annonce

Kaffe Mønten får lokal opbakning fra Margrethe Ringe på 77 år


Jeg blev mødt af et meget sødt og åbenhjertig menneske, som jeg simpelthen synes fortjener at få en god forretning op at køre her.

Margrethe Ringe


NørrebroLIV mødte Magrethe Ringe på 77 år foran Kaffe Mønten. Margrethe Ringe er en begejstret kvinde, fuld af energi og gode historier. Hun er dagligt gået forbi det ellers triste hjørne på Tagensvej og har gjort det i snart 45 år. I de 35 af årene har der ligget et vaskeri på adressen.

- Pludselig en dag skete der noget. Der blev hamret og banket inde fra det gamle vaskeri. Jeg har været så nysgerrig, at det næsten ikke var til at holde ud, så da jeg blev inviteret ind i byggerodet, takkede jeg naturligvis ja. Her blev jeg mødt at ejeren Turgut Durmaz, som var ved at renovere det slidte lokale. Jeg blev mødt af et meget sødt og åbenhjertigt menneske, som jeg simpelthen synes fortjener at få en god forretning op at køre her. Tagensvej er så kedelig, så det her er et tiltrængt tiltag, siger Margrethe Ringe til NørrebroLIV.

Turgut Durmaz på åbningsdagen af Kaffe Mønten. Foto Rebecca Veinø
Annonce

Undgå madspild på Kaffe Mønten

Der er bestemt godt service på Kaffe Mønten, mange smil og spritnye maskiner. Og så er menukortet lavet med henblik på at undgå madspild. Man krydser simpelthen kun af i de felter med mad, som man kunne tænke sig at spise. På den måde kan man tilpasse sin menu efter, om det er en kvikvask, eller om det er en af de lange på 90 grader.

- Jeg vil bestemt taget turen til Kaffe Mønten igen og igen. For mig er det vigtigt at støtte en iværksætter som Turgut Durmaz og ved at støtte en lokal, er der større chance for, at hans forretning bliver en succes. Jeg fortsætter dog med at vaske hjemme hos mig selv. Men jeg må sige, at jeg er meget begejstret over, at Turgut Durmaz har valgt at bevare vaskeriet, siger Margrethe Ringe.

Mon der fremover bliver rift om vasketjansen derhjemme er ikke til at sige, men en ting er sikkert, Kaffe Mønten står klar til at byde Nørrebroere velkommen med eller uden vasketøj. Og skulle der bare være tale om tøjvask, så er det naturligvis også en mulighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Lav vandstand i Sortedams Sø

Annonce