Annonce
Sundhed

Nultolerance: Total røgfri skoledag på NEXT

Eleverne på NEXT må hverken røre cigaretter, snus eller e-cigaretter i skoletiden. Foto: Iris/Ritzau Scanpix
Det er helt slut med at ryge på de 12 NEXT-uddannelsesinstitutioner i Storkøbenhavn. Forbuddet gælder ikke kun på skolernes områder men i hele skoletiden og omfatter såvel elever som undervisere og administrativt ansatte.
Annonce

Da eleverne 1. august mødte ind på de 12 NEXT-skoler i Storkøbenhavn, var det ikke bare til et nyt skoleår, men også til en ny rygepolitik. De 12 gymnasier og erhvervsuddannelser i Storkøbenhavn og på Frederiksberg har nemlig indført røgfri skoletid. Det betyder, at ingen former for tobaksvarer, snus eller e-cigaretter må indtages i skoletiden - hverken på eller uden for skolen.

Det har længe været forbudt at ryge og dampe på gymnasiet. Det nye ved tiltaget er, at det nu gælder overalt, så længe man er i skole.

Annonce

Vil ikke vente

Røgfri skoletid er en del af en tobakshandleplan, som regeringen og et flertal af Folketingets partier i 2019 blev enige om. Tiltaget skal blandt andet få færre unge til at starte med at ryge og bliver indført på alle landets ungdomsuddannelser fra sommeren 2021.


Vi synes, at røgfri skoletid er et rigtig godt tiltag. Derfor har vi besluttet, at det skal gælde på vores gymnasium allerede nu.

Rasmus Dietz, rektor på Københavns Mediegymnasium


Men på Københavns Mediegymnasium i Julius Thomsens Gade på Frederiksberg har man altså valgt at indføre forbuddet allerede nu:

- Vi synes, at røgfri skoletid er et rigtig godt tiltag. Derfor har vi besluttet, at det skal gælde på vores gymnasium allerede nu. Vi tror på, at vores elever generelt vil bakke op om tiltaget, og at det dels vil få færre til at begynde med at ryge og dels vil få flere til at stoppe eller sætte forbruget ned, udtaler Rasmus Dietz, rektor på Københavns Mediegymnasium.

Tiltaget gælder både elever, undervisere og administrativt ansatte på de 12 NEXT-uddannelsesinstitutioner i Storkøbenhavn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Koncert

Dansk rock i Stefanskirken

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce