Annonce
Debat

Ny kunstgræsbane til Nørrebro er en sejr for børnene

Nu kan de fodboldglade Nørrebrogensere glæde sig til en spritny fodboldbane. Foto: Nørrebro United
Annonce

Læserbrev: Der kommer en ny 8-mands boldbane i Nørrebroparken til glæde for de mange børn og unge, der står på venteliste til at starte til fodbold på Nørrebro.

Det har Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg endelig besluttet efter flere års debat om placering og størrelse.

Det glæder SF enormt meget, for vi har længe kæmpet for bedre idrætsmuligheder for børn og unge på Nørrebro. Vi ved, at også Nørrebro United har lagt mange kræfter i sagen og har indgået positivt i debatten.  Derfor er det virkelig skønt, at klubben nu kan give flere børn på Nørrebro træningsmuligheder i nærområdet. Netop nærhed er vigtigt, hvis det skal lykkes at tiltrække børn til en organiseret idræt – det gælder især for børn fra udsatte områder.


Derfor er det godt for hele Nørrebro, at flere børn og unge kan få lov at blive en del af foreningslivet. Det er da en tidlig julegave!

Frederik Cornelius Østergaard, medlem af Københavns Teknik- og Miljønetværk (SF)


Som enhver ny byggesag har der i processen også været indvendinger imod den nye kunstgræsbane. Bl.a. bekymringer om forurening af mikroplast fra banen og lys-gener for naboerne.

Heldigvis er der endt med at blive sat penge af til en 4. generations kunstgræsbane, som ikke indeholder gummigranulat. Også lys-generne bliver minimale, da der nu kommer LED-belysning fordelt på fire mindre master, mens hegnet i banens sider kun bliver 1,1 meter højt.

Der bliver endda plantet 10 nye bøgetræer omkring banen.

Vi ved, at når børn og unge fra en tidlig alder er med i bevægelsesfællesskaber, bliver de senere i livet mere aktive i hverdagslivets andre fællesskaber.

Derfor er det godt for hele Nørrebro, at flere børn og unge kan få lov at blive en del af foreningslivet. Det er da en tidlig julegave!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITIK

Graffiti på den gule mur koster hvert år en kvart million: - Det er spild af folks penge

KULTUR

Kunst fra kørestolen: For Zusa er der to former for graffiti

112

Christian er træt af graffiti: Ville I male på jeres forældres hus?

Annonce