Annonce
Nørrebro

Nye medlemmer strømmer til Nørrebro United

Foto: Arkivfoto
Annonce

Foreningsliv: Hovedstadsområdet oplever stor medlemsfremgang i idrætsforeningerne under DGI og Danmarks Idrætsforbund (DIF) i disse år. Det viser de seneste officielle medlemstal, som netop er blevet offentliggjort.

Også i Københavns Kommune er der vækst i antallet af foreningsmedlemmer. En af de idrætsforeninger i København, som har oplevet den største medlemsvækst fra 2017 til 2018, er den lokale fodboldklub Nørrebro United. Klubben har haft en stor medlemsfremgang på 385 nye medlemmer, svarende til en stigning på 25 % siden 2017. Nørrebro United er derfor nu den 13. største idrætsforening under DGI og DIF i Københavns Kommune og har i alt 1.995 medlemmer.

Medlemsstigningen skyldes ifølge formanden for foreningen den store efterspørgsel i lokalområdet: »Vi har altid mellem 200 og 300 på venteliste til fodbold, så det er et spørgsmål om, hvor mange faciliteter vi kan skaffe og hvor hurtigt vi kan organisere det. Hvis der var faciliteter og tid til det, så kunne vi være mellem 5.000 og 10.000 medlemmer i foreningen«, fortæller Flemming Jensen, formand for Nørrebro United.

Der skal nye faciliteter og tilbud til

I de 11 kommuner, som DGI Storkøbenhavn geografisk dækker, er antallet af foreningsmedlemmer i en idrætsforening under DGI og/eller DIF steget med 5.033 nye medlemmer fra 2017-2018, så der nu er over 334.000 medlemmer i alt i de 11 kommuner.

Peder Nedergaard, der er formand for DGI Storkøbenhavn, udtaler i den forbindelse: »Medlemsvæksten skal ses i tæt kobling med, at vi også bliver flere indbyggere. For at foreningsidrætten skal kunne følge med indbyggertallet, er det helt afgørende, at vi gør endnu mere for at understøtte idrætsforeningerne både med nye faciliteter og nye tilbud, der kan hjælpe dem med aktivitetsudvikling«.

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Parkeringssag i højesteret

Annonce