Annonce
Nørrebro

Nyt frirum for barslende er åbnet på Nørrebro

Annonce

BØRN I BYEN. Et nyt barselsparadis er åbnet på Borups Allé 31. Hos Minirum er der fri amning, plads til leg og barnegråd og ikke mindst god kaffe. Og så kan du også lige shoppe lidt til den lille, mens du nyder din kaffe.

BARSELSLIV: En del barslende mødre kan sikkert nikke genkendende til usikkerheden, når man sidder på en café, og den lille vågner med et vræl. Blikkene og fumlen med stofbleen, som man forsøger at bruge som afskærmning, så man ikke støder nogen, mens lillemanden får sin frokost. Men lillemanden vil da have dinner with a view og dasker irriteret til stofbleen, som hindrer hans udsyn.

Den slags kampe slipper man for hos nyåbnede Minirum. Minirum, som er flyttet ind på Borups Allé 31, er en kombineret café og butik, og her er der fri amning, plads til leg og vigtigst af alt: god kaffe til de trætte forældre. Der er også mulighed for at stille den lille sult med en bolle eller den søde tand med lidt lækkerier, og du er velkommen til at tage en madpakke med som supplement til kaffen i caféen.

I butikken kan du blandt andet købe forskelligt udstyr til den lille, og der er loppestand i kælderen, hvor man for 125 kroner om ugen kan leje en stand og sælge ud af sit brugte børnetøj.

Fra lærer til butiksejer

Ejeren af dette nye barselsparadis hedder Louise Rønn Olsen. Hun er 39 år, bor i Vanløse og er og uddannet lærer. Hun fandt dog hurtigt ud af, at lærerfaget ikke var lykken, og en drøm om at blive selvstændig begyndte at spire hos hende.

»Jeg tog udgangspunkt i min egen familie for at finde ud af, hvad det var for en type virksomhed, jeg skulle starte. Det skulle ikke være en butik, for med to små børn kan jeg ikke arbejde til klokken 18, og jeg kan heller ikke arbejde i weekenden. Derfor er det perfekt med en butik, der er målrettet folk på barsel. De fleste kvinder tager jo ud med de små, mens faren er på arbejde og vil gerne være hjemme, når han får fri,« siger Louise Rønn Olsen, der selv er mor til Johan og Carl på henholdsvis fem år og 20 måneder.

Det er hendes tanke, at Minirum skal fungere som et slags barselsfællesskab, hvor gravide og forældre kan sparre og få en snak over en god kop kaffe i en tryg og afslappet atmosfære.

Tag mødregruppen med

Hun ved, hvor vigtigt det er, at man som nybagt mor kender et sted, hvor man kan føle sig velkommen, uanset amning og barnegråd. Og hos Minirum kan man også mødes med sin mødregruppe, hvis pladsen derhjemme er lidt trang.

»Det kan også hurtigt blive lidt af et præstationsræs, når man skal have besøg af mødregruppen derhjemme. Så her har man mulighed for at mødes på neutral grund, hvis man har lyst til det,« siger Louise Rønn Olsen med et smil og laver kaffe til et ungt par, der netop er trådt ind ad døren, kvinden med en nyfødt, der sidder og putter sig ind til hende i en vikle.

Faren bestiller kaffe, mens moren kigger i loppekælderen.

Det er tydeligt at mærke, at Louise Rønn Olsen elsker sin lille oase, hvor der er tænkt over alle detaljer.

»Jeg går enormt meget op i indretning og æstetik, så det har været fantastisk at kunne slå sig løs her i butikken. Og jeg glæder mig hver dag til at komme ned i butikken, for jeg synes, her er så rart at være,« siger hun og kigger rundt i de lyse lokaler, som er malet i støvede farver, der går igen i varerne i butikken og også i illustrationerne på væggen i caféen, som også kan købes.

Louise Rønn Olsen fortæller, at hun er heldig med en kæreste, der er ret handy. Det er nemlig ham, der har lavet både borde og bænken i caféen.

»Han kan også rigtig godt lide at komme her - her er også meget mindre rodet end derhjemme,« siger Louise Rønn Olsen og griner.

Der vil løbende komme workshops og foredrag hos Minirum om blandt andet babymassage, babyzoneterapi og fødselsforberedelse. Følg med på butikkens Facebook ’Minirum’ og Instagram ’Minirum_kbh’ .

 

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Parkeringssag i højesteret

Nørrebro

Kom til morgenmad i Mimersparken

Annonce