Annonce
Byliv

Her kan du få information om ByOasens midlertidig nedlukning

Den bemandede legeplads ByOasen ligger lige nu øde hen. Jorden undersøges lige nu for forurening. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Som mange har hørt, så er den bemandede legeplads ByOasen midlertidig lukket. Det har den været siden medio oktober, hvor jordprøver viste, at det øverste jordlag er forurenet.

Siden hegnet kom op om legepladsen, har mange Nørrebroer stået i uvished. For hvordan skulle de forholde sig, hvis deres barn havde spist af jorden, eller hvis man havde siddet på græsset og fået jord under neglene eller noget helt tredje. Legepladsen er et yndet udflugtsmål for institutioner og børnefamilier, så informationerne har været efterspurgte.

Nu har Københavns Kommune lavet en side, hvor mange af svarene ligger. Og det ser heldigvis ikke ud til, at der er grund til den store bekymring. Du finder siden www.kk.dk/artikel/byoasen

Annonce

Hvad med dyrene?

Der er stadig dyrene? For hvad skal der ske med dem i den mellemliggende periode?! Et spørgsmål som blandt andet Nørrebro Lokaludvalg kommer med et løsningsforslag til.

Nørrebro Lokaludvalg skriver følgende i et opslag på facebook.

- ByOasen er så vigtigt et sted for familier og institutioner på Nørrebro, at den simpelthen må genhuses mens de får styr på den forurenede jord, hvor den ligger nu. Vi foreslår derfor, at den midlertidigt flyttes til “Fårefolden” - altså græsplænen ved kapellet i De Gamles By. Det håber vi meget, at politikerne bakker op om! Vi kan ikke undvære ByOasen i halve eller hele år!!

Lige nu er der kun at væbne sig med tålmodighed, og så håbe på at den lille oase på Nørrebro snart vil kunne åbne på ny.

Vi følger naturligvis sagen...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce