Annonce
Det sker i byen

Ny street food oase på Lygten: Vi drømmer om at skabe et helt særligt liv på pladsen

Lige nu er madoasen på Nørrebro ved at blive til virkelighed. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Drømmen om en madoase på Nørrebro er ved at blive realiseret. Første bod åbnede i februar - nu er flere kommet til.

Mange har måske undret sig over, at der ikke er en god café at finde i Nørrebro Bycenter eller på for den sags skyld en god kaffevogn på forpladsen mellem bycentret og stationsbygningen. Men det er der en helt særlig grund til. Det har simpelthen ikke været muligt for centret at få den nødvendige bevilling før den endelig kom i december 2020.


Jeg synes jo ikke, at omstændighederne med corona skal begrænse os i at drømme. Vi starter derfor langsomt ud.

Christian Schreiber, Center Manager i Nørrebro Bycenter


Annonce

Nu er bevillingen i hus, og det betyder, at de drømme, som har ligget og ulmet hos det 11000m2 store butikscenter, nu kan realiseres.

- Vi har længe holdt et ledigt lokale i centret tilbage samt holdt forpladsen foran Nørrebro Bycenter fri i håb om, at der skulle komme en bevilling i hus. Nu er den her, og nu skal drømmene indfries. Jeg synes jo ikke, at omstændighederne med corona skal begrænse os i at drømme. Vi starter derfor langsomt ud, siger Center Manager i Nørrebro Bycenter Christian Schreiber.

Madoase på Lygten

Som flere måske har bemærket, er der på pladsen i forlængelse af Nørrebro Bycenter blevet mere og mere trangt siden februar, hvor MexiHagen slog lugen op til deres food truck med ægte mexikanske specialiteter. Den sidste tid har makkerparret bag MexiHagen fået selskab af to andre madvogne.

Det betyder, at man nu ikke kun kan sætte tænderne i mexikansk, men også mad fra Danmarks eneste iranske street food, som KUKU beskriver sig selv på skiltet foran deres food truck på forpladsen. Den tredje spiller slår lugen op fredag den 16. april, og her er der ikke tale om en hvilken som helst madbod.

Der er her tale om Hungry Dane, som i både 2018 og 2019 blev udnævnt til Københavns bedste burger af Urban Guide. I 2020 vandt Hungry Dane så prisen som den mest innovative burger ved finalen for Danmarks Bedste Burger.

Annonce

Drømmer om at udvide

Der er god grund til at glæde sig, for ikke nok med at udvalget af madboder vokser på Lygten, så ligger der også en drøm om at tage skridtet videre. En drøm som ifølge Christian Schreiber forhåbentlig bliver en realitet inden så længe.

- Vi drømmer om at skabe en lille oase på grænsen mellem Nørrebro og Nordvest, for der er et kæmpe potentiale i forpladsen, hvor de tre food trucks står idag. Vi drømmer om at lave faste- og flere madboder. Her tænker vi siddepladser, grønne plante, liv og miljø, fortæller center manageren.

Nørrebro Bycenter er allerede blevet kontaktet af flere mad-aktører, som ønsker en standplads på Lygten. Og dermed fortsætter drømmen om at skabe et multikulturelt street food marked med mad og glade dage på Lygten.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Bydelens grønne lunger kvæles langsomt

Annonce