Annonce
Nørrebro

Svaner skal ikke bygge rede af skrald: Sejl en tur for miljøet

10. miljøkajak søsat med Jonas Bjørn Jensen, politisk ordfører for, Socialdemokratiet på Københavns Rådhus og Pil ombor. Begge lokale på Nørrebro. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Lad dit sommerliv foregå på Søerne. Se dit Nørrebro fra en ny side, mens du samler skrald og bidrager til renere søvand. Nu skal det være slut med svanereder af affald!
Annonce

Kombinationen af at gøre en gerning i en god sags tjeneste sammenført med en tur på vandet, ja det er ikke at kimse af. Green Kayak har netop søsat deres 10. miljø kajak, som københavnerne kan booke en tur i med dét formål at samle skrald på søerne.

Annonce

Se din by fra en ny side.

- Det at man som Nørrebro'er kan springe i kajakken og være med til at gøre søerne renere, er en kæmpe stor ting. Det er et initiativ, som vi har manglet i al den tid, jeg har boet på Nørrebro. En ting er, at man kommer ud og er med til at gøre søerne renere, men man får også set sin by fra en helt ny side. Jeg er glad for, at jeg fik lov til at tage jomfruturen i den 10. miljøkajak i dag - og er helt sikker på, at den næste tur jeg tager, er sammen med min 8-årige datter, siger Jonas Bjørn Jensen, politisk ordfører for Socialdemokratiet på Københavns Rådhus.

Annonce

27.719 kg affald samlet ind fra miljøkajakker siden 2017.

Der er blevet samlet skrald!

- Jeg stiftede foreningen Green Kayak efter jeg havde arbejdet som professionel havkajakinstruktør. Her så vi utrolig meget affald i vandet på vores ture, hvilket vi måtte finde en løsning på. Fra 2017 og til nu er der blevet samlet hele 27.719 kg affald af Green Kayak over hele verden. Det er den lille indsats der gør den store forskel, siger Tobias Weber-Andersen, stifter af Green Kayak.

Annonce

Miljøpunkt Nørrebros rolle


Særligt i år vil der kommer til at være flere hjemme sommeren over, så det er samtidig en god måde at bruge hele byrummet på.

Anders Jørgen Jensen


NørrebroLIV var forbi ved lanceringen af  den 10. miljøkajak, og her mødte vi Anders Jensen, som er Centerleder hos Miljøpunkt Nørrebro. Og netop Miljøpunkt Nørrebro vil komme til at stå for den daglige drift af det nye tiltag.

Tobias Weber-Andersen, stifter af Green Kayak og Anders Jørgen Jensen, Centerleder Miljøpunkt Nørrebro før nedsættelsen af den 10. miljøkajak. Foto: Rebecca Veinø Johansen

- Vi forventer en masse frivillige, der gerne vil samle skrald. Vi gør det her for et bedre lokalmiljø. Vi har før set hvordan svanerne bygger reder af affald, og det skal vi til livs. Og det har vi fået mulighed for at støtte gennem Green Kayak. Særligt i år vil der være flere hjemme sommeren over, så det er samtidig en god måde at bruge hele byrummet på, siger han.

Du kan booke en miljøkajak på Green Kayaks hjemmeside: greenkayak.org

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Lav vandstand i Sortedams Sø

Annonce