Annonce
CORONA

Politiet til Nørrebroerne: Vi vil forstyrre jer mindst muligt

Nørrebroparken nu med opholdsforbud. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Efter den seneste tids nattefester i Nørrebroparken tager politiet nu skrappere midler i brug. Støj og corona hånd i hånd.
Annonce

I går kunne vi fortælle, at denne weekend på Nørrebro kommer til at adskille sig fra de foregående.

Som det eneste sted i København har politiet nemlig valgt indføre opholdsforbud på flere strækninger af Nørrebros grønne hjerte.

Smittetallet stiger og med de nye restriktioner har politiet valgt at tage konsekvensen og indføre et midlertidigt opholdsforbud på skatebanen, i Hørsholm Parken og på området foran Café Friheden, hvor der de seneste weekender har været fester med flere hundrede deltagere.


Vi håber på forståelse fra alle dem, der benytter området, og vi håber, at smittetallet snart falder, så vi igen kan vende tilbage til en normal situation


Det betyder, at det ikke er tilladt at tage ophold – hverken siddende eller stående, hvor opholdsforbuddet er gjort gældende. I det her tilfælde i aften- og nattetimerne i weekenden.

- Vi har hen over sommeren kunnet konstatere, at Nørrebroparken har været et populært sted for de festglade, og derfor er det også et område, vi har haft særlig fokus på. Men nu hvor smittetallet stiger, og der er kommet nye restriktioner, tager vi konsekvensen og indfører et opholdsforbud, skriver Politidirektør Anne Tønnes i en mail til NørrebroLIV.

Annonce

Vil forstyrre mindst muligt

Vi har spurgt politidirektøren, om opholdsforbudet ikke bare flytter festende tilbage til det store græsareal ved siden af fodboldboldbanerne, hvor man fortsat gerne må opholde sig.

- Vi ønsker at forstyrre beboerne omkring Nørrebroparken mindst muligt i deres dagligdag, og derfor har vi kun indført opholdsforbuddet i det tidsrum og i de områder, hvor vi den seneste tid har kunnet konstatere udfordringer med mange mennesker. Men situationen kan jo hurtigt ændre sig, og derfor foretager vi også en løbende vurdering af behovet. Vi vil i weekenden være markant til stede i Nørrebroparken og resten af byen for at sikre, at sundhedsmyndighedernes retningslinjer overholdes, siger politidirektør Anne Tønnes.

Hun understreger, at det midlertidige opholdsforbud er sat i netop det tidsrum, hvor de ser en udfordring. Det betyder, at det stadig er tilladt at sætte sig og fx holde picnic i områderne i dagtimerne.

Annonce

Håber på forståelse

Politiet er godt klar over, at opfoldsforbuddet vil have konsekvenser for mange, som har deres færden i Nørrebroparken, men de håber på forståelse.

- Vi håber på forståelse fra alle dem, der benytter området, og vi håber, at smittetallet snart falder, så vi igen kan vende tilbage til en normal situation. Men indtil det sker, beder jeg alle om at have forståelse for de tiltag, vi er nødt til at tage, siger Anne Tønnes.

God weekend derude. Pas på jer selv og hinanden

Opholdsforbuddene gælder foreløbigt i perioden:

Torsdag den 10. september fra kl. 18.00 til fredag den 11. september kl. 06.00.

Fredag den 11. september fra kl. 18.00 til lørdag den 12. september kl. 06.00.

Lørdag den 12.september fra kl. 18.00 til søndag den 13. september kl. 06.00.

Politiet indfører opholdsforbud tre steder i Nørrebroparken. Foto: Københavns Politi
Politiet indfører opholdsforbud tre steder i Nørrebroparken. Foto: Københavns Politi
Politiet indfører opholdsforbud tre steder i Nørrebroparken. Foto: Københavns Politi
Annonce
Annonce
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce