Annonce
Demo

Politiker kritiserer Pride-demo på Nørrebro: En nazistisk tankegang

Pride 2019. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Annonce

Søde sensuelle sambarytmer, regnbuer og tyl - meget tyl, efterfulgt af danseglade minoriteter, støtter, tilhængere og dem der bare gerne vil være en del af en god fest.

Hvis du synes, det lyder som Pride, så har du helt ret. Det farverige mangfoldige optog skulle vanen tro have fyldt Københavns gader i den såkaldte "Pride-wkeekend".

Det sker stadig, men ikke helt som det plejer, for plejer er død samen med coronas indtog.

På Nørrebro vil der nemlig være et pride-demo lørdag 22. august. Optoget til Priden på Nørrebro skiller sig ud fra det officielle ved at være opdelt efter seksualitet og hudfarve. Ifølge Facebook-eventet skal der i alt være 20 blokke, som repræsenterer forskellige grupper.

Forrest skal gå såkaldte Bipocs, som står for black, indigenous and people of color. Det skal de ifølge arrangørerne, fordi de skal 'reclaime' priden.

Hvide 'allierede' skal gå bagerst.

Til Berlingske kalder medlem af Folketinget for Socialdemokratiet Lars Aslan Rasmussen opdelingen for en nazistisk tankegang.

- Man kommer forhåbentlig til Pride, fordi man går ind for mangfoldighed. Nørrebro er jo lig med mangfoldighed, og så er det ødelæggende, at nogle få idioter skal ødelægge det ved at arrangere et pride, hvor man deler folk op efter race. Det er fuldstændig sådan en nazistisk tankegang, som jo bare ødelægger det, siger han til avisen.

Arrangørerne, som det ikke har været muligt at identificere, er ikke vendt tilbage på kritikken.

Demoen starter klokken 12.00 den 22. august fra Nørrebro Station. Husk masken og pas på hinanden derude! Læs mere om demonstrationen her

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Koncert

Dansk rock i Stefanskirken

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce