Annonce
Sundhed

Rekordhøjt antal unge søger hjælp til barndommens traumer: 'Presset har aldrig været større'

Henrik Appel, landsleder i TUBA, fortæller, at rekordmange unge har behov for hjælp til at behandle de traumer, de har med sig fra en barndom med misbrugende forældre. Foto: Stine Heilmann

Tallet er det højeste nogensinde. Rekordmange unge fra familier med misbrugsfamilier, der søger hjælp til at bearbejde barndommens traumer hos organisationen TUBA, er steget med 53 % siden 2016 i hovedstadsområdet.

Det viser den seneste opgørelse, der er offentliggjort i TUBAs årsrapport.

- Vores tal viser, at de unge mere end nogensinde før har brug for hjælp til at behandle de traumer, de har med sig fra en barndom med misbrugende forældre, siger Henrik Appel, landsleder i TUBA.

- Presset har aldrig været større, og det mærker vi hver dag i alle vores afdelinger, men især i byerne.

De unge er hårdt ramt. 62 % har oplevet psykisk vold i hjemmet, mens 42 % har mærket fysisk vold bag husets vægge. Men det ses, at terapien giver de unge fremgang. 92 % er i høj eller nogen grad blevet bedre til at håndtere deres problemer, og 91 % har fået det bedre med sig selv.

- De unge kommer med dybe ar og er ofte meget belastede af deres historie, der er så svær at tale om. Og når de endelig finder mod til at komme til os, er det enormt demotiverende for dem, derfor er der brug for endnu flere resurser til at hjælpe de unge.

I øjeblikket har TUBA en venteliste på over 900 unge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

SF: Gør hver tredje bolig almennyttig

Annonce