Annonce
Fællesskab

Simone har lavet en løbeklub for dem uden løbeglæde: Jeg vil skabe liv og fællesskab på Nørrebro

Simone Nygaard Hauerslev har startet Rookie Runners på Nørrebro. Hun vil motivere de knap så løbeglade ud fra egne erfaringer. Hun koordinerer løb og deltagere på sin instagram-konto: Rookie Runners Foto: Privat
Simone kunne ikke fordrage at løbe. Nu har hun lavet en løbeklub for de knap så løbeglade. Hun drømmer om at samle Nørrebro i et løbefællesskab.
Annonce

Følelsen af at skulle bukke sig ned og binde løbeskoene efter at være krøbet i alt for stramme løbebukser og en endnu mindre løbejakke det er for mange noget nær den værste forestilling. Og derfor nøjes endnu flere bare med at løbe efter bussen. For hvordan skulle det andet scenarie nogensinde ende godt og med motivation og løbeglæde, når man ikke engang vil kunne nå bus 5C i sprint eller mangel på samme.


Det gjorde mig mentalt stærkere. Pludselig var min tunge fornemmelse i min krop blevet til en helt ny energi. Vi blev som en stor løbefamilie, et fællesskab fuld af liv. Det var en kæmpe motivation.

Simone Nikita


Tanken om løb kunne tage pusten fra Simone Nygaard Hauerslev bedre kendt som Simone Nikita. Selvom hun i mange år har været professionel danser, så har hun aldrig brudt sig om at løbe. Hun har altid følt sig tung, demotiveret og har på ingen måde følt glæde ved løb.

- Når jeg gennem min dansetræning blev tvunget til at løbe, var det til stor frustration og irritation. Jeg følte absolut ingen glæde og slet ikke den løbeglæde, som mange taler om, siger Simone Nikita, som i dag står som stifter af Rookie Runners på Nørrebro.

Annonce

Det gjorde hele forskellen

Det var et længere ophold i Sydafrika, der skulle gøre hele forskellen for den 31-årige pædagogstuderende fra Nørrebro. Hun tog til Sydafrika for at arbejde på et børnehjem som et led i hendes uddannelse.

Ved siden af havde Simone Nikita sat sig et personligt mål om at blive stærkere fysisk og mentalt, noget som skulle få hende til på et senere tidspunkt at ændre fuldstændig syn på det at løbe. I Sydafrika oplevede Simone Nikita nemlig, at løb ikke bare var løb. Det kunne noget mere, og det var lige præcis det "mere", som tændte en gnist i hende.

- Jeg startede med at løbe sammen med Adidas Runners, en klub som har afdelinger over det meste af verden. Og dér skete det. Jeg begynde at løbe med andre. Vi løb til musik, og de andres energi smittede af på mig. Det gjorde mig mentalt stærkere. Pludselig var min tunge fornemmelse i kroppen blevet til en helt ny energi. Vi blev som en stor løbefamilie, et fællesskab fuld af liv. Det var en kæmpe motivation, fortæller Simone Nikita.

Annonce

Jeg vil give igen

Forårets udbrud af COVID-19 afsluttede Simone Nikitas ophold to måneder før tid. Og selvom afskeden med Sydafrika kom brat, så tog hun en helt særlig glæde og motivation med sig derfra. En motivation som skulle plante et frø af en tanke.

Efter flere overvejelser var Simone Nikita ikke i tvivl. Hun ville starte sin egen løbeklub herhjemme. Det er blevet til Rookie Runners. En klub for dem der drømmer om at kunne løbe efter andet end bussen, men som enten ikke har modet eller motivationen til det.

Simone Nikita drømmer om at skabe et bedre liv og fællesskab på Nørrebro. Og arbejdet er i gang. Hun startede stille ud med at trykprøve sit koncept blandt venner. Så i stedet for at sidde på en café med veninderne, ja så kom flere af dem med på en løbetur.

- Jeg kunne se, at min nyfundne glæde ved løb begyndte at smitte af på andre. Når jeg i dag løber med mit løbehold, bruger jeg mine egne erfaringer. Jeg har selv været der, hvor det ikke var lysten der snørede mine løbesko. For jeg er bestemt ikke den fødte løbepige. Og jeg kender den psykiske barriere fra mig selv. I virkeligheden ønsker jeg bare at give dét til andre, som jeg selv fik, siger Simone Nikita.

Annonce

Rookie Runners

Lige nu består Rookie Runners af et hold på 10 personer. Det er en lystdrevet klub fuld af energi. Der løbes én gang om ugen, og ikke mere end fire kilometer. Det er, som klubbens navn også siger, et begynder-hold. Der løbes hver mandag kl.17 og det sker, at der er venteliste. Alt omkring løbeklubben bliver koordineret via Instagram-profilen Rookie Runners.

Rookie Runners på farten på Nørrebro. Foto: privat

Simone Nikita drømmer om meget mere, men fastholder, at klubben skal forblive intim. Kun på den måde kan deltagerne føle sig holdt i hånden.

- Jeg vil ikke undvære den personlige dialog. Det er der, jeg kan motivere og gøre en forskel, for jeg tænker, at vi ofte sidder i vores lejligheder og føler os ensomme. Derfor vil jeg gerne skabe et rum og fællesskab på Nørrebro, hvor folk opdager, at de ikke er alene, men at de har et rum, hvor de sammen med andre kan skabe liv, afslutter Simone Nikita.

Da vi hos NørrebroLIV hørte om projektet var første tanke, at vi naturligvis skulle være en del af det. Simone har en energi, som kan noget helt særligt. Derfor glæder vi os til foråret 2021, hvor vi sammen med Rookie Runners vil skabe et motions-fællesskab her på Nørrebro. Vi er fulde af begejstring og kan næsten ikke vente.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
POLITIK

Graffiti på den gule mur koster hvert år en kvart million: - Det er spild af folks penge

KULTUR

Kunst fra kørestolen: For Zusa er der to former for graffiti

112

Christian er træt af graffiti: Ville I male på jeres forældres hus?

Annonce