Annonce
Nørrebro

Skævheden blomstrer hos Bobby på Bjelkes Allé

Annonce

TIDSLOMME. Hos Ruben og Bobby kan du blive klippet, få et nostalgitrip blandt den imponerende samling af retrolegetøj eller få en sludder om din gamle Commodore 64 og computerspil fra 1980'erne. Nørrebro Live har lagt vejen forbi salonen og forretningen, der fylder ti år lige om lidt.

 

 

NOSTALGITRIP: Bobby er glad. Han har lige været til sin tredje køreprøve og er endelig bestået.

»Jeg har faktisk ryddet lidt ud i kalenderen i dag, fordi jeg skulle til køreprøve, for jeg var lidt bange for, at jeg skulle klippe og være i dårligt humør. Jeg var i så dårligt humør, da jeg dumpede køreprøven sidste gang,« siger han.

Men i dag er en god dag. Kørekortet er i hus, og ejeren af frisørsalonen og retrolegetøjsforretningen Ruben og Bobby, Bobby Ågren, drømmer allerede om de ture, han skal køre med sine tre børn, og om den subwoofer, der skal installeres i den nye bil.

»Så for at fejre det har jeg skrevet på Facebook-siden, at der er 50 procent på alle bilspil i forretningen,« siger Bobby og griner.

Til april har han i ti år drevet frisørsalonen og retrolegetøjsforretningen Ruben og Bobby, som for fem år siden flyttede fra Jægersborggade til nabogaden Bjelkes Allé, da Bobby havde brug for mere plads til sin imponerende samling af legetøj, der spænder fra forskelligt franchise fra især 1980’erne og 1990’erne, et hav af forskellige computere fra samme årtier og en række spil og pinball-maskiner til de klassiske, røde kassettebånd med Disney-fortællinger, som får undertegnede til at drage et nostalgisk suk, da hun spotter dem.

Bobby startede forretningen sammen med Ruben Mogensen, deraf navnet, men han trak sig ud af det efter cirka halvandet år og driver i dag skate- og surfbutikken Wuuds på Bornholm.

 

https://youtu.be/Q817yBTw4vQ

En queer-klip, tak

Noget af retrolegetøjet i forretningen har Bobby købt, men størstedelen kommer fra kunderne, som bytter det for en klipning eller noget andet legetøj.

Man kan hurtigt glemme, at denne fantastiske hule, der emmer af nostalgi, først og fremmest er en frisør, som er det, der får det hele til at løbe rundt.

»Man ser jo først og fremmest legetøjet, når man kommer ind, og det kan måske også godt give indtryk af, at frisørerne her er sådan nogle, der bare har lært sig selv det. Men vi er altså alle tre uddannede frisører,« siger Bobby og tilføjer:

»Der er nogle, der spørger, om vi kun laver sådan noget lidt underligt hår som svenskerhår og grydeklip, men vi klipper også helt almindeligt hår,« siger Bobby og griner.

Hos Ruben og Bobby er alle velkomne, og for at understrege det har Bobby valgt at tilbyde Queer-klipning.

»Det er for at imødekomme LGBT-miljøet. Nogle har for eksempel svært ved at definere sig selv ud fra deres køn og skulle vælge i mellem en herre- eller dameklip, og så kan man vælge en Queer-klip,« siger Bobby, som hver uge har kunder i salonen, der har booket tid til sådan en klipning.

»På Nørrebro er der nok et øget fokus på normer, og jeg kan godt lide, at Nørrebro er et spraglet sted, hvor der er plads til mange forskellige typer,« siger Bobby, som selv oprindeligt er fra Svendborg, og som i dag bor i Herlev med sin familie.

Toast i Jægersborggade

Det er blevet frokosttid, og Bobby viser os sin smutvej over i sin gamle gade, Jægersborggade, som går gennem hans kælder, gennem gården og legepladsen og ind gennem ejendommen overfor.

Vi går ind i Meyers Madhus, hvor Bobby bestiller en toast.

»Der sker hele tiden noget her i gaden. Der skulle også åbne et nyt morgenmadssted her overfor, men det er ikke åbnet endnu,« fortæller Bobby, som er meget begejstret for Zulas nye café på Jagtvej rundt om hjørnet fra Jægersborggade.

»Der kan man også få morgenmad, og det er et fedt sted. Når solen skinner, er der sol på deres café, og så kan man se, at der er helt fylde ude foran. Så kan folk sidde i solen ud til Jagtvej og føle sig urbane,« siger Bobby og griner.

Rockere og ensretning

Hvordan oplever du, at Nørrebro har ændret sig gennem de sidste ti år?

»Jægersborggade har i hvert fald ændret sig meget. Da jeg havde forretning i gaden, var den styret af rockerne, som helt åbenlyst sad og hang ud på gaden. Flere gange om dagen kunne man høre lyden ’Bubuh’. Så vidste man, at politiet kom. Engang så jeg også rockerne kaste en sten ind gennem bagruden på en bil, der kørte mod ensretningen i gaden. Så kom der to store, The Hulk-lignende rockere hen til føreren af bilen og sagde ’Hvad fanden laver du?’. De gik meget op i ensretningen,« siger Bobby og griner.

Han husker ikke rockerne som et problem i gaden. De var der ligesom bare, og der var stor tolerance i gaden. Der skulle være plads til alle.

»Faktisk var det, da rockerne forsvandt, at folk begyndte at klage over støj. Gaden forandrede sig, og der kom flere gadefester og mere støj til, og så begyndte folk at klage.«

Fejres med tyggegummirom og skodbio

27. april kan Ruben og Bobby fejre ti års jubilæum, og det går ikke stille for sig. Spiritushandlen i Jægersborggade Den Sidste Dråbe har lavet en helt særlig tyggegummi-infused Ruben og Bobby-rom, og en af Bobbys bekendte har lavet en tro kopi af Bobby som legetøjsfigur, som man kan høre, hvordan han har lavet. Bobby har arrangeret Skod Bio, hvor der vises Rip off Disney-film produceret af Dingo Pictures, ligesom der vil være kassettebåndsrelease på ’Mit Liv Med Computer Spil’ med en helt ny Ruben og Bobby-sang.

Festen begynder kl.11. Se det fulde program på Ruben og Bobbys Facebook-side.

 

 

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Parkeringssag i højesteret

Nørrebro

Kom til morgenmad i Mimersparken

Annonce