Annonce
Corona

Smittetallet på Nørrebro var det højeste i Danmark: Nu er der positivt nyt

I Nørrebrohallen kan folk lade sig teste uden aftale. Og selv i regnvejr er der kø. Foto: Simon Reenberg
Annonce

For mindre end en måned siden kunne man på NørrebroLIV læse, hvordan smittetallet på Nørrebro var det højeste i landet med 1088 smittede. Det var en trist mærkat at få på sig som bydel og tilmed bekymrende.

Der er på kort tid sket en markant ændring i tallene - både på Nørrebro, og hvis man kigger ud over byens andre bydele. Og det er en positiv melding, som kommer fra Sundheds- og Omsorgsforvaltningen.

Det aktuelle smittetal for Nørrebro taler nemlig sit eget sprog. Det ligger i dag på 314. Det er en betydelig nedgang, som vi godt kan være stolte af. Men vi er ikke helt i mål. Det er derfor stadig vigtigt at følge regeringens retningslinjer.

Vores Sundheds- og Omsorgsborgmester(SF) Sisse Marie Welling udtrykte en klar bøn på sin facebook-side igår, for selvom tallene er dalende og går i den rigtige retning, så er det ikke gjort med det.

- Tak til dig der passer på og aflyser aftaler med dem, du savner. Det redder liv. For det bringer smittetrykket i byen ned - og det er det eneste effektive våben, vi har i kapløbet mellem vaccine og corona.

Incidenstallet fortæller, hvor mange ud af 100.000 som er smittede med corona. I tilfælde af at der ville være 100.000 indbyggere i bydelene.

Det skal understreges, at smittetallene er et øjebliksbillede. De nuværende smittetal er opgjort torsdag aften og bygger alene på tal fra PCR-tests. Lyntests, som Falck og andre private leverandører gennemfører, er ikke medregnet. Sundhed- og Omsorgsforvaltningen ved Københavns Kommune har leveret tallene, men det har ikke været muligt at få tal for det samlede antal testede nørrebroere.

Smittetal i københavnske bydele

Brønshøj-Husum: 430

Vanløse: 372

Valby: 364

Bispebjerg: 334

Indre By: 315

Nørrebro: 314

Amager Vest: 265

Amager Øst: 261

Østerbro: 260

Vesterbro/Kgs. Enghave: 246

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Nørrebro

Julemanden på ladcykel

Nørrebro

En hilsen til de få

Debat

Simones ønsker for Nørrebro 2021

Annonce