Annonce
Samfund

Stort beløb til Nørrebros udsatte: Nu kan flere få varmen

Det er med glæde, at hjemløseindsatsen GraceKBH tager imod penge fra Socialudvalget, så det er muligt at åbne for hjemløse i dagtimerne. Særligt i denne kolde tid. Foto: Sofie Engell
Nu kan Nørrebros hjemløse søge ly og læ for kulden i dagtimerne. Stort beløb er bevilget til Københavns hjemløseindsatser.
Annonce

Det er en kold tid - uden tvivl. Men det kan nu alligevel noget at hoppe i flyverdragten og tage en tur ud i sneen og den friske luft. Det er skønt at kaste sig i den hvide masse velvidende om, at der vanker et par tørre sokker og en varm kop kaffe derhjemme. Det er for mange en selvfølge, også selvom corona står derude og banker på døren. Og så er der dem, der ikke har den luksus - heller ikke selvom termometeret viser minusgrader.


Vi får nu mulighed for, at møde flere af de hjemløse inden kulden og frustrationen sætter sig i dem.

Sofie Engell


De stramme restriktioner under corona har betydet, at der ikke kan blive lukket lige så mange ind på de tilbud, som Københavns hjemløseorganisationer har til gadens folk. Det har betydet, at flere i den seneste tid er blevet afvist i døren.

Annonce

Tiltrængt ekstrabevilling

Socialudvalget har derfor besluttet at tildele nødtilbud i København godt tre millioner kroner, så byens hjemløse kan komme indenfor i dagtimerne. Noget som ifølge Sofie Engell, leder på hjemløseindsatsen GraceKBH på Griffenfeldsgade 54, er utrolig taknemlig over. Indsatsen har fået bevilget 548.500 kroner.

- Vi får nu mulighed for, at møde flere af de hjemløse inden kulden og frustrationen sætter sig i dem. Med de ekstra ressourcer, er det muligt for os at gribe dem og hjælpe dem et bedre sted hen, for nu har vi tid til at tale med folk. Det giver en kæmpe ro, at vi har fået de penge, siger Sofie Engell.

De ekstra midler betyder, at tilbuddet fra den 18. februar kan have åbent mange flere timer i døgnet. Åbningstiderne frem til ultimo juni vil på hverdage være fra klokken 15.00-07.00 og i weekenderne fra klokken 15.00-11.00. I det tidsrum hvor GraceKBH holder lukket, vil der i størstedelen af tiden være andre steder at gå hen - ofte Kompasset på Drejervej.

GraceKBH kan nu tilbyde hjemløse borgere på Nørrebro mulighed for at komme indenfor i dagtimerne, hvor de kan søge ly for kulden. De kan komme på toilettet, spritte hænder, vaske tøj, få varmt og ikke mindst tørt tøj på kroppen, få et hvil og en varm kop kaffe bagefter.

- Vi skaber et frirum, hvor de hjemløse kan komme, uanset hvor de kommer fra. Alle er velkomne, afslutter Sofie Engell.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

SF: Gør hver tredje bolig almennyttig

Annonce