Annonce
Uddannelse

Studerende i lokal Løvens Hule: De skal få det nedlagte busstoppested tilbage på Lundtoftegade

Ann Kristina Mikkelsen Bojsen er lektor på Københavns Professionshøjskole, og er en af initiativtagerne til det alternative samarbejde med Medborgerne, omkring skoling af medborgerskab og fællesskab. Foto: Privat
Tre uddannelser går sammen om medborgerskab og fællesskab. Lokale aktører hentes ind til et utraditionelt format, der skal sætte skub i motivationen hos de online-mættede studerende.
Annonce

De fleste uddannelsesinstitutioner har efter et corona-præget 2020 forsøgt sig med  onlineversioner af alt fra fredagsbar og fællessang til quizzer og teaterforestillinger. Helt sikkert med varieret succes.

For studerende på Københavns Professionshøjskole er skærmtrætheden også ved at melde sig. Derfor har underviserne på denne uges tværfaglige forløb fra Skat, Offentlig administration og Katastrofe – og risikomanagement lagt sig i selen med et format og indhold, der kan hjælpe motivationen på vej hos de 210 studerende.

Det bliver gjort i samarbejde med blandt andet Medborgerne, som er en alliance af lokale fællesskaber overvejende fra civilsamfundet. Undervisningen kommer stadig til at foregå online, men det vil være en let tillempet udgave.


Vi vil gerne give de studerende indsigt i, hvordan man kan skabe medborgerskab hos borgerne, som de forhåbentlig kan bruge i deres fremtidige arbejdsliv.

Gitte Ballenstedt, sekretariatsleder hos Medborgerne


De studerende skal igennem et innovationsforløb med afslutning i Løvens Hule, hvor blandede grupper af studerende får stillet en opgave inden for årets tema Medborger- og fællesskab. Et tema der skal ruste de studerende til den virkelighed, de skal ud til.

En af de cases de studerende vil møde på forløbet, er en sag, som du i slut januar kunne læse om i NørrebroLIV. Den omhandler sagen om det nedlagte busstoppested på Lundtoftegade.

Busstoppestedet er en sag, som beboerne i Lundtoftegade og Medborgernes medlemsorganisationer har valgt at sætte fokus på ved at vise beslutningstagere og myndigheder, at der er et stort antal borgere, som repræsenterer mange forskellige grupperinger, som alle sammen har et bestemt behov.

- Hos Medborgerne er vi taknemmelige for at få de studerendes bidrag og input til en vigtig sag, som vil komme mange fællesskaber og individer til gode. Vi sætter en stor ære i at bidrage til, at de studerende får lejlighed til at dykke ned i en meget jordnær måde at skabe direkte deltagelse i lokalområdet. Vi vil gerne give de studerende indsigt i, hvordan man kan skabe medborgerskab hos borgerne, som de forhåbentlig kan bruge i deres fremtidige arbejdsliv, siger Gitte Ballenstedt, sekretariatsleder hos Medborgerne.

De er på Københavns Professionshøjskole ifølge Dorte Müller, institutchef på Institut for Forvaltnings- og Administrationsuddannelser, Det Pædagogiske og Samfundsfaglige Fakultet, utrolig glade for samarbejdet med de lokale aktører. Og ønsker også fremadrettet, at have et tæt samspil med lokalmiljøet i forhold til at udvikle uddannelser, der virker i praksis.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

SF: Gør hver tredje bolig almennyttig

Annonce