De fleste uddannelsesinstitutioner har efter et corona-præget 2020 forsøgt sig med onlineversioner af alt fra fredagsbar og fællessang til quizzer og teaterforestillinger. Helt sikkert med varieret succes.
For studerende på Københavns Professionshøjskole er skærmtrætheden også ved at melde sig. Derfor har underviserne på denne uges tværfaglige forløb fra Skat, Offentlig administration og Katastrofe – og risikomanagement lagt sig i selen med et format og indhold, der kan hjælpe motivationen på vej hos de 210 studerende.
Det bliver gjort i samarbejde med blandt andet Medborgerne, som er en alliance af lokale fællesskaber overvejende fra civilsamfundet. Undervisningen kommer stadig til at foregå online, men det vil være en let tillempet udgave.
Gitte Ballenstedt, sekretariatsleder hos MedborgerneVi vil gerne give de studerende indsigt i, hvordan man kan skabe medborgerskab hos borgerne, som de forhåbentlig kan bruge i deres fremtidige arbejdsliv.
De studerende skal igennem et innovationsforløb med afslutning i Løvens Hule, hvor blandede grupper af studerende får stillet en opgave inden for årets tema Medborger- og fællesskab. Et tema der skal ruste de studerende til den virkelighed, de skal ud til.
En af de cases de studerende vil møde på forløbet, er en sag, som du i slut januar kunne læse om i NørrebroLIV. Den omhandler sagen om det nedlagte busstoppested på Lundtoftegade.
Busstoppestedet er en sag, som beboerne i Lundtoftegade og Medborgernes medlemsorganisationer har valgt at sætte fokus på ved at vise beslutningstagere og myndigheder, at der er et stort antal borgere, som repræsenterer mange forskellige grupperinger, som alle sammen har et bestemt behov.
- Hos Medborgerne er vi taknemmelige for at få de studerendes bidrag og input til en vigtig sag, som vil komme mange fællesskaber og individer til gode. Vi sætter en stor ære i at bidrage til, at de studerende får lejlighed til at dykke ned i en meget jordnær måde at skabe direkte deltagelse i lokalområdet. Vi vil gerne give de studerende indsigt i, hvordan man kan skabe medborgerskab hos borgerne, som de forhåbentlig kan bruge i deres fremtidige arbejdsliv, siger Gitte Ballenstedt, sekretariatsleder hos Medborgerne.
De er på Københavns Professionshøjskole ifølge Dorte Müller, institutchef på Institut for Forvaltnings- og Administrationsuddannelser, Det Pædagogiske og Samfundsfaglige Fakultet, utrolig glade for samarbejdet med de lokale aktører. Og ønsker også fremadrettet, at have et tæt samspil med lokalmiljøet i forhold til at udvikle uddannelser, der virker i praksis.
_