Annonce
Jul

Tobias havde for mange juletræer: Nu kan fem trængte familier danse rundt om dem

Tobias Rose og Nicklas Sander var på farten 4. søndag i advent for at bringe mad og juletræer ud til fem trængte familier. Foto: Simon Reenberg
Tobias havde fem juletræer, han ikke kunne komme af med. Så fik han en god idé, og nu står de hos familier, der ikke selv havde råd til et træ. For julen er hjerternes fest.
Annonce

Engang imellem er der ikke langt fra tanke til handling. Og i lige præcis det her tilfælde har handlingen gjort hele forskellen.

Den har nemlig givet fem familier fra Nørrebro og Nordvest en jul med juletræ og julemad.

Familier med børn, der ligesom alle andre, ville give deres børn en 'normal' jul, men som af den ene eller anden grund ikke har haft muligheden.


Det var som at trykke på en knap. For på ingen tid havde vi lagt en plan. Træerne skulle gives til fem trængende familier. Her stod vi tre gutter fra Nørrebro: jeg havde træerne og traileren, Nicklas Sander havde tiden og Simon Reenberg er manden med netværket.

Tobias Rose Jørgensen


Historien her starter i en lejlighed på Nørrebro. Tobias Rose Jørgensen, Nicklas Sander og NørrebroLIVs Simon Reenberg er gode venner, og de havde aftalt at bruge aftenen sammen. Snakken falder på et tidspunkt på de mange økologiske juletræer, som Tobias Rose Jørgensen hvert år henter i det Nordjyske for at sælge til venner og venners venners på stenbroen. I år var der lidt tilovers.

- Vi sad der og vendte verdenssituationen, da snakken faldt på mine overskydende juletræer. Jeg synes, det var synd, hvis de skulle gå til spilde og nævnte, at jeg overvejede at forære dem til et godt formål. Det var som at trykke på en knap. For på ingen tid havde vi lagt en plan. Træerne skulle gives til fem trængte familier. Her stod vi tre gutter fra Nørrebro. Jeg havde træerne og traileren, Nicklas Sander havde tiden, og Simon Reenberg er manden med netværket, fortæller Tobias Rose Jørgensen.

Annonce

En julegerning

Trekløveret fik hurtigt stablet et samarbejde mellem Mødrehjælpen Nørrebro og Føtex ved Nørrebro Station på benene. Så alt imens Mødrehjælpen hurtigt formidlede kontakten til fem familier i deres netværk, sørgede Føtex for at samle ind til, hvad der skulle bruges til en dejlig julemiddag og naturligvis med lidt ekstra lækkerier. Og sammen med juletræerne og med NørrebroLIV i ryggen blev den 4. søndag i advent til en fest-dag.

Tobias Rose og Nicklas Sander var på farten 4. søndag i advent for at bringe mad og juletræer ud til fem trængte familier. Foto: Simon Reenberg

- Mange har søgt om julehjælp, som de ikke har fået. Jeg er af den klare holdning, at man skal give lidt videre i julen. Og den mulighed fik vi her, og så var det jo nærliggende. Det er altid rart at kunne sprede glæde, afslutter Tobias Rose Jørgensen.

Flere end 15.000 har søgt om julehjælp i år bare hos folkehjælp.dk, hvilket gør det til et rekord stort antal. Så der er ingen tvivl om, at der er et kæmpe behov derude. Og corona har ikke gjort behovet for hjælp til udsatte familie mindre.

Søndag formiddag startede Tobias Rose derfor med at sætte fod på de fem træer, før han sammen med sine to venner kørte i Føtex for at hente poserne med mad.

Med mad i bagagerummet og træer i traileren kørte han til sit første stop på Emdrup Torv for derefter at fortsætte ruten rundt i Nordvest og på Nørrebro.

Zilwan Rashid er varehuschef i Føtex og sagde med det samme ja til at støtte drengenes gode initiativ.Foto: Simon Reenberg

- Folk blev rigtig glade. De var rørte. Jeg tror måske, at nogle af børnene ikke havde haft juletræ før. De så betagede ud, siger Tobias Rose.

Han overvejer, om det skal gøres til en fast juletradition at køre rundt til nogle familier i bydelen.

- Det var også givende for mig. Julen handler om at give lidt tilbage, og det her var så vores måde at gøre det på, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce