Annonce
Nørrebroparken

Ulla er træt af bare numser og tis-brise: De besørger lige foran mit vindue

"De nye måner" som Ulla Ekberg kalder de forsørgende piger. Foto: Privat
Når man skal tisse, ja så skal man tisse. Det har dog taget lidt overhånd denne sommer, for der er særligt ét sted i Nørrebroparken, at den slags sker.
Annonce

Folk der har været på festival kender lugten af opvarmet urin, som ligger i søer i støvet på den varme jord, trådt i og omdannet til urin-mudder. Lugten er stram. Men en festival tager man hjem fra. Man bor ikke i det føromtalte urin-epicenter. Eller det gør Ulla Ekberg.


Det er særlig stramt på de varme dage, hvor en brise af urin-lugt svæver mod min lejlighed.

Ulla Ekberg


Ulla Ekberg bor med soveværelsesvindue lige ud til Nørrebroparken. Et dejligt grønt område med liv, mennesker, glade dage og lidt hashsalg, men det er en anden historie. Ude foran Ulla Ekbergs vindue har der i mange år stået en række høje dronningebuske. Og buskene bliver brugt til lidt af hvert. Særligt er det et yndet sted for tissetrængende - både stående og siddende. Hun kan tælle op mod 50 bagdele på hug foran vinduet i løbet af dagen, når solen står højt.

- Jeg kalder de tissende piger for “De nye måner”. De sidder og tisser lige foran mit vindue med bukserne nede om anklerne. Det er en naturlig ting at skulle tisse, og jeg forstår godt, at de trængende trækker over i buskene, både mænd og kvinder, men det ville altså være rart, at det ikke skulle foregå lige ude foran mit vindue. Det er særlig stramt på de varme dage, hvor en brise af urin-lugt svæver mod min lejlighed, siger Ulla Ekberg.

Det har været særlig slemt denne sommer, hvor flere end vanligt har brugt Nørrebroparken som opholdssted. Ud over solbadning, familieudflugter, hængen ud med vennerne og lidt hashsalg, så har Nørrebroparken også været brugt som yndet festdestination for rigtig mange unge. Og det giver, om man vil det eller ej, meget tis.

Annonce

Ulla drømmer om flere toiletter

Der er for nylig sket en ændring. Buskene står der stadig, men nu kun hver anden. Og det er Ulla Ekberg glad for. For det har trods alt mindsket antallet af besørgende lidt. Det har givet mere luft og gjort det mindre attraktivt at lade vandet i Ullas synsfelt. Ulla drømmer om flere toiletter i Nørrebroparken. Der er lige nu sat midlertidige toiletter op, men det er langtfra nok.

- Jeg ved at Nørrebro Lokaludvalg havde ønsket ekstra toiletter på budgettet for 2021. At der så ikke blev sat penge af til det er naturligvis ærgerligt. Jeg håber ikke at Nørrebro Lokaludvalg opgiver kampen, for der er virkelig et stort behov her, siger Ulla Ekberg.

Ulla Ekberg vil gerne rette en stor tak til Nørrebro Lokaludvalg. Hun føler sig hørt, og hun får relevante og konkrete svar på sine henvendelser omkring hendes ønske om flere toiletter i Nørrebroparken, også selvom det til stor ærgrelse for Ulla, ikke er noget der kommer i nærmeste fremtid.
Det er også grunden til, at Ulla Ekberg nu drømmer om en endnu lavere hæk foran sit vindue, gerne så lav, at folk finder et andet sted at træde af på naturens vegne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce