Annonce
Nordvest

Udvikling på Smedetoften: Nu bliver det nye torv til virkelighed

Mange var mødt op for at overvære det første spadestik på Smedetoften, hvor teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) deltog. - Foto: Københavns Kommune

Første spadestik til det nye torv på Smedetoften blev taget igår torsdag. I fremtiden kan borgerne se frem til en multibane, siddepladser og et nyt mødested i form af en åben pavillon.

Annonce

Under sloganet ’mød en borgmester og prøv en gravko!’ var lokale mødt op på Smedetoften i stor stil torsdag eftermiddag for at sparke byggeriet af Nordvests helt nye torv i gang.

De lokale har besluttet at sætte fællesskabet forrest og skabe en plads for hele kvarteret, hvor det bliver nemmere at engagere sig lokalt og lære sine naboer at kende.
Ninna Hedeager Olsen (EL) - teknik- og miljøborgmester i København

Torvet skal indeholde multibane med en lysring, hvor bl.a. FC. Smedetoften kan træne, og der skal være gode siddemuligheder til kvarterets ældre og andre, der har brug for et hvil og en sludder. Der vil også blive opført en åben pavillon, som skal fungere som kvarterets nye mødested. Her kan der for eksempel deles overskudsmad ud, laves tøjbytte, holdes børnefødselsdage og kvarterfester.

Annonce

Fællesskabet skal forrest

Områdefornyelsen Nordvest har spurgt de lokale, hvad de ønsker for pladsen, og den vil blive udformet efter de lokale grupper og beboeres ønsker og drømme.

»De lokale har været super engagerede i udviklingen af Smedetoften, og de har besluttet at sætte fællesskabet forrest og skabe en plads for hele kvarteret, hvor det bliver nemmere at engagere sig lokalt og lære sine naboer at kende, det er helt i Nordvests ånd, og det er simpelthen så sejt,« siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Seneste nyt

Annonce