Annonce
Klumme

2021 ønske for Nordvest

Rasmus Larsson, manden bag Design By Us. Foto: Privat
Annonce

Det har været nogle fantastisk første 22 år på Rentemestervej, hvor vi, min svigermor, hendes bror og jeg selv, tilbage i 1988 etablerede 'design by us'.

Det var en faldefærdig gammel amaturfabrik, som vi overtog, og vi brugte de første mange måneder på at få den renset og malet. Derefter fik vi etableret et fuldt funktionsdygtigt værksted og tegnestue, hvor vi begyndte at få de første produkter produceret og sat til salg i diverse butikker rundt omkring i landet. I dag sælger 'design by us' i cirka 30 lande og har blandt andet lager i Kina og USA.

Jeg har fra en start fundet området super interessant og den voldsomme forskellighed i bygningsmassen: gammelt, nyt, grimt, mindre grimt, pænt, noget ligefrem smukt…


Mit 2021 ønske for området må være, at vi seriøst holder igen med at rive mere af det 'gamle' ned.

Rasmus Larsson


Dog oplevede jeg tilbage lige før finanskrisen, at der forsvandt en masse af de mere spændende ejendomme (bygninger blev revet ned) som bestemt kunne have være et yderligere aktiv for Nordvest i dag - udvikling kan være svært at styre. Den dag i dag bliver der stadig fjernet bygninger, som bestemt ikke skulle fjernes, hvis det stod til mig.

For nogle år tilbage begyndte jeg at købe nogle ejendomme herude i Nordvest med nogle venner, og vi har fra start haft fokus på at renovere de gamle bygninger og optimere dem med henblik på blandt andet energitiltag, klimaskærme, facade og vinduer. Derudover har fokus været på at ændre selve brugen af de gamle industrilokaler til blandt andet at kunne rumme flere moderne virksomheder - mange i dag har et helt anderledes syn på, hvordan en virksomhedskultur kan benytte lokaler.

De mange Krative startup´s vil alle gerne have et 'anderledes kontormiljø', og dette krav har gjort Nordvest så populær, da bydelen har denne bygningsmasse, rå industri og højloftede lagerlokaler, som ret let kan ombygges og rumme disse lejere.

Mit 2021 ønske for området må være, at vi seriøst holder igen med at rive mere af det 'gamle' ned, samt på alle mulige måder prøver at frede bilerne/trafikken, da den er med til at forme/give dynamik til præcist det, som Nordvest er: kaos.

Jeg elsker det - og vil man det mere poleret, så smut til Vesterbro eller Østerbro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Julemanden på ladcykel

Klumme

Du, vores, Nordvests og menneskehedens år

Klumme

Nordvest fortjener flere lokale helte

Klumme

Et nytårsønske for Nordvest

Nordvest

I det nye år skal vi grine noget mere

Annonce