Annonce
Trafik

Klaus opdagede at 23 træer har måttet lade livet langs Lygten: Det virker voldsomt

23 træer er blevet fældet langs Lygten på bekostning af den nye supercykelsti, Fasanvejsruten. Foto: Klaus Jeppesen
Der er på meget kort tid fældet 23 træer op langs lygten. Men der er en god grund.

- Er der nogen, der kender årsagen til, at man har fældet de 20 store vejtræer, der stod langs Nørrebro Bycenter fra stationen og ned til Silvan? Der er så lidt grønt og 20 træer nedlagt virker lidt voldsomt.

Spørgsmålet blev stillet af Klaus Jeppesen i facebook-gruppen 'Det sker i Nordvest'. Og man må sige, at det medførte en del kommentarer. Mange ærgrede sig, andre undrede sig, men flest syntes, det var et voldsomt indgreb - til hvad nytte.

Vi har undersøgt sagen - og den er god nok. Der er inden for kort tid blevet fældet op mod 23 træer langs Lygten. Men der er også en god grund til det.

Annonce

Fasanvejsruten

Københavns Kommune har med fældningen af de mange træer indledt arbejdet med etablering af supercykelstien, Fasanvejsruten. Cykelstien forventes at blive 3,3 kilometer lang og løbe fra Valby til Ryparken via Frederiksberg.

Cykelstien skal udvides fra de nuværende to meter til tre meter i bredden, hvorfor fældningen af de mange træer i følge Teknik- og Miljøforvaltningen var nødvendig.

- I forbindelse med anlægsarbejdet har vi været nødt til at fælde træerne langs Nørrebro Bycenter. Det skyldes, at en udvidelse af cykelstien vil ødelægge træernes rødder. For at bibeholde det grønne præg vil Teknik- og Miljøforvaltningen plante nye træer og samtidig give disse langt bedre vækstbetingelser, end det var tilfældet for de nu fældede træer, hvoraf størstedelen mistrivedes, siger områdechef Henriette Hall-Andersen.

Udover de fældede træer vil der også ryge en række parkeringspladser på Lygten - også foran Lygten Bazar.

- Som følge af udvidelsen af cykelstien vil blandt andet tre parkeringspladser på Lygten blive nedlagt. Det vil stadig være muligt at parkere langs Lygten i nordgående retning, og ligeledes er der 180 parkeringspladser ved Nørrebro Bycenter, udtaler Henriette Hall-Andersen.

Etableringen af den nye supercykelsti forventes at være færdig ultimo 2021.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KLUMME

Forårsfornemmelser og friske ideer

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce