Annonce
Nordvest

Budgetforhandlingerne afsluttet: Nu skal der være mindre kriminalitet i Nordvest

Ny bevarende lokalplan skal sikre det gamle Nordvestkvarter.
Budgettet for 2021 er nu forhandlet på plads for Bispebjerg. En ren budgetfest!
Annonce

Partierne på Københavns Rådhus er blevet enige om øremærkning af budgetkronerne for næste år.

En stor del af punkterne på Bispebjerg Lokaludvalgs ønskeliste til rådhusets budgetforhandling er blevet tilgodeset. Mens andre ikke er blevet en del af budget-festen.

Et af de områder som Bispebjerg Lokaludvalg særligt glæder sig over er støtten til Socialområdet i Nordvest. Her kommer kriminalitetsforebyggelse hos voksne i udsatte områder nu på agendaen.

- Jeg er virkelig glad for, at socialområdet er blevet løftet i så høj grad. Nu bliver det muligt, at hjælpe flere og det er der brug for, siger Dan Kreutzfeldt, næstformand, Bispebjerg Lokaludvalg.

Også ungdomshuset har fået en pose penge, da de går ind under puljen til alternative kulturhuse.

Et andet helt stort ønske fra Bispebjerg Lokaludvalg har været at få midler til en ny bevarende lokalplan for Provstevejkvarteret.

- En ny bevarende lokalplan kan nu komme på tegnebrættet. Det kommer til at betyde rigtig meget for kvarteret, da vi i højere grad får mulighed for at bevare mange af de bygninger, som kendetegner Københavns Nordvestkvarter. Det er virkelig noget som glæder mig, siger Dan Kreutzfeldt.

Annonce

Overset i budgettet

En ting som Bispebjerg Lokaludvalg havde sat stor fokus på i deres ønsker til rådhuset, var bedre forhold for Københavns Skolehaver. Dette ønske har været tilbagevendende, men er heller ikke blevet indfriet i denne omgang.

- Vi har virkelig kæmpet for Københavns Skolehaver. Og jeg forstår virkelig ikke, hvorfor de ikke får støtte. Det er i bund og grund ikke et særligt stort beløb, vi taler om, hvis man ser på, hvor stor en forskel det vil gøre, siger Dan Kreutzfeldt.

Heller ikke et lægepraksis-fællesskab til Bispebjerg Torv er blevet tilgodeset.

Med i aftalen er Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF, Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Fremad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Suburban danceday i Dansekapellet

Klumme

Tak for dig, Nordvest

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce