Annonce
Byliv

Corona smadrede drømmen om Tahiti: Nu prøver Sif og Yann lykken i håndværkerkvarter

Sif Gabriela Nyberg og Yann Lavallette er i fuld gang med de indledende forberedelser til det sted som skal blive deres kærlighedsbarn. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Drømmen om et år på Tahiti brast med coronas indtog. Men nu udlever Sif og Yann drøm nummer to på listen.
Annonce

Sif Gabriela Nyberg og Yann Lavallette boede på Nørrebro, men havde en drøm om at slå sig ned på den Fransk Polynesiske ø Tahiti for en tid. Yann Lavallette kommer fra Tahiti og har stadig familie og venner på øen, så turen var oplagt.

Alle ejendele var solgt, lejligheden på Nørrebro var solgt, planen lagt og billetterne til Tahiti købt. Men ligesom med så meget andet så spændte corona også ben for denne drøm tilbage i foråret 2020. Sif Gabriela Nyberg og Yann Lavallette kom aldrig afsted.


Urban bliver vores kærligheds-barn. Et hjemligt og uformelt sted, hvor der er plads til alle.

Sif Gabriela Nyberg


Gode råd var dyre, for parret stod nu uden et hjem. I deres søgen efter et sted at bo landede de i Nordvest. På en tur rundt i håndværkerkvarteret faldt deres opmærksomhed på et lille tomt lokale på hjørnet af Oldermandsvej og Bogtrykkervej.

Der er skruet helt op for begejstringen hos Sif Gabriela Nyberg og Yann Lavallette. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Lokalet var hverken stort nok til at bo i eller egnet til det, men det lille lokale var perfekt på alle andre måder. For drøm nummer to på listen var at starte en kaffebar. Både Sif Gabriela Nyberg og Yann Lavallette er uddannet kokke og har før leget med tanken om at åbne et mad og kaffe sted. Straks tændte der sig en gnist i parret.

- Når man har været kok længe nok, så er next step at åbne sit eget sted. Noget som har været en fælles drøm i de fire år, vi har været sammen. Foran os lå det fineste lokale med en perfekt forplads. Det var næsten for godt til at være sandt. Vi var ikke i tvivl om, at det var her, vores drøm skulle udleves, fortæller Sif Gabriela Nyberg.

Annonce

Liv til lokalmiljøet

Lokalet gav den fælles drøm nyt liv. Det betyder med andre ord, at Nordvest bliver en ny kaffebar rigere i løbet af foråret. Ordet kaffebar lyder måske ikke af meget, men ambitionerne for stedet fejler ikke noget. For parret har ikke kun tænkt sig at servere kaffe på matriklen.

"Urban" som kaffebaren kommer til at hedde, bliver i følge Sif Gabriela Nyberg et sted med plads til alle. Et sted hvor man kan sætte sig og nyde en bolle med ost og en kop god kaffe fra morgenstunden. En hjemme-kontorplads hvor der er mulighed for at bruge hele dagen ved et bord i hjørnet. Et sted hvor mødregruppen kan kigge forbi til en kage og en most efter rytmik, og et sted hvor kærligheden kan opstå over et glas vin og en friskbagt sandwich.

- Urban bliver vores kærligheds-barn. Et hjemligt og uformelt sted hvor der er plads til alle. Og hvor alle forhåbentlig har lyst til at komme. Vi agter at tager vores familie-traditioner og overføre dem til stedet her. Vi kan næsten ikke vente, siger Sif Gabriela Nyberg.

De to kokke drømmer om familier, der kommer forbi og pynter kagehuse på de kolde december-dage, at den travle familie køber sunde færdigretter med hjem på hverdage og måske tilføjer en rulle coockie-dej, som bare lige skal skæres op og smides i ovnen.

Drømmen er, at der skal grilles på forpladsen til sommer. At man skal kunne sidde i dagens sidste solstråle og nyde en kop kaffe eller et glas vin.

- Vores naboer skal ikke være bange for, at der kommer støj og rabalder. Vi er meget bevidste om, at vi ligger i et tæt bebygget område, hvor der også er mange børnefamilier. Derfor vil vi naturligvis tage hensyn til det i vores åbningstider, siger Sif Gabriela Nyberg.

Stort set samtidig med, at Sif Gabriela Nyberg og Yann Lavallette fandt det lille lokale, fandt de også et nyt hjem i samme ejendom. For dem vil kaffebaren bliver deres bidrag til det lokalmiljø, som de er kommet til at holde rigtig meget af. Og de er overbeviste om, at corona eller ej, så er det den helt rigtige beslutning.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce