Annonce
Klumme

Du, vores, Nordvests og menneskehedens år

Klummeskribent Jamil Sheikh. Foto: Privat
Annonce

Du år, du vores år, Nordvests år, menneskehedens år, dit og mit år.

Rejsen er påbegyndt for endnu et helt konstrueret kalenderår, et år hvor alt står på ny, en rejse mere mens vi ældes til mere eller mindre i vores egne øjne. Se det lige her, det nye år for dig bliver spændende, hvad vil du i dig med det nye år? Er det mere musik, karriere, familie, sport, rejse i dig selv, rejse rundt i verden eller måske mindre af dig selv og mere med dine medmennesker.

Vil du fylde dit, ja dit, nye år med at være mere forbundet med dig selv og dem omkring dig? Det magiske øjeblik, som du siger farvel til 2020 klokken 23.59.59 og hopper, skåler og krammer andre eller dig selv ind i det nye år klokken 00.00.01 – det 'hele' i dette øjeblik er dit, og lige der min kære ven skal vi som individer mærke os selv det millisekund længere, for det er der dit øjeblik med dig selv står, så nyd det kære ven.

Det har været et vildt år på så mange fronter, lysten til at kaste op over den 'virkelighed', der har været vores i næsten et lille år, holder fast i os. Hårdt, konstant og uden nåde, men hvis vi kigger dybere end det umiddelbare, så her i dette lægger for vores fødder en kæmpe mulighed for lige præcis at ændre nogle af de ting, vi slår os på i og selv og med andre.

2021, for os i Nordvest står for første gang i fuld tråd med resten af vores klode, ja for første gang er udgangspunktet det samme kloden over for et nyt år. Vi, som borgere i vores lille smukke NV, skiller sig ikke ud fra andre steder på kloden nu, men vi er et stærkt symbol på en lille miniklode gennem vores mangfoldighed. Vi har en unik mulighed for at finde os selv i det kommende år og finde vores medmennesker i denne mangfoldige lille lomme i vores kongerige. NV, vi har al årsag til at finde endnu tættere sammen end nogensinde før, at komme rundt på må og få indenrigs som udenrigs er ikke der, muligheden byder sig størst mere. Gør det noget, ja gør det da, men det giver os også mulighed for at se individet bag os eller foran os i køen i Netto, Fakta og rundt i mosen, mens du henter take away eller andet.

At glorificere vores virkelighed er slet ikke det, jeg fokuserer på, men jeg fokuserer på, at vi som mennesker er så absurd dygtige, innovative og udviklende, men der står noget tilbage på perronen i alt dette. Vi står tilbage som en DNA-kæde fra den smukke klode, vi kommer fra, står tilbage, længere og længere væk fra hinanden, vores børn og os selv.

Så, hvad er det, jeg forsøger at fortælle her med mine ord til jer smukke mennesker. Det er faktisk ikke det helt vilde filosofiske floskel-knalderi, men egentligt bare, hvad jeg ser tydelige muligheder i og for. Når jeg går mig en tur barfodet med min seje søn ned af Frederikssundsvej og rundt i vores lille neighbourhood, eller når jeg i to grader har min prins siddende på skulderene, og jeg iført tanktop, joggingbukser og barfodet ned til 'Candy Mega Store', så vi kan ramme 'tre ting på en gang,' det går virkelig ikke (kinderæg), så der ingen skæve blikke, dømmende blikke eller andet jeg i hvert fald, som den til tider stærkt 'Wim Hof'-inspirereret klaphats far, med hans skøre ideer, føler sig dømt på eller af. Så tak borgere af Nordvest, tak for at være som I er med al vores mangfoldighed i fuld flor, og meget mere næstekærlighed end vi sikkert vil kendes ved.

Vores nye år kalder på os, dig, mig, jer og os. I helheden kalder den på mere end nogensinde før. Ingen er mere værd end den næste, selvom det er nemt at gå ned ad den vej. Ja, det er ulækkert nemt, hvorfor? Fordi vores verdenslige samfund har lært os det og lærer os det konstant. Men i disse tider er ingen hævet over andre, vi er os, ikke dem, den eller de andre. Kærlighed står hævet over religion, hudfarve, økonomi, politik og valuta.

Så her er mit ønske for os. Står du i et spejlbillede forvirret, uden at få det du plejer, så vær ikke bange for at mærke mulighederne, kærligheden og lad nu den satans gennemsyrende forforståelses-prædiken, der så let findes på de fleste gadehjørner, ikke påvirke dig, påvirke os.

De fleste teorier om vores udvikling, som menneskeheden tager fat i, er, at vi skal forstå samt agere ud fra det samfund, som vi nu engang lever i. Det så fint, men at ændre sin egen forståelse af systemet, inden for systemet, ændrer ikke det basale – vi har brug for at føle hinanden mere gennem omsorg, nysgerrighed og respekt for det, den enkelte er inden i, bag alt det andet vi først for 'øje' på.

Så NV’er og verdensfolk – mit ønske for os er mere af os og mere af mennesket. Det, som vi tit ikke tør at sige højt, fordi vi føler, det ikke står på linje med tidens trends, politik og så meget mere. Tro mig på dette: At tage 'the leap of faith witin' er grandiost og skræmmende, men dig selv den store gave at give sig selv.

Næste gang, du ser mine knap så kønne fødder betræde vores smukke rum med alle dets historier, så tag i mod mit smil fra mine øjne og min varme til dig og jer. For jeg ser og ønsker din.

Af hjertet, tak NV. Af hjertet, tak klode – uden dig havde jeg ikke kunne kalde dette sted dit, mit, jeres, deres og sidst men ikke mindst vores.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Julemanden på ladcykel

Klumme

Du, vores, Nordvests og menneskehedens år

Klumme

Nordvest fortjener flere lokale helte

Klumme

Et nytårsønske for Nordvest

Nordvest

I det nye år skal vi grine noget mere

Klumme

2021 ønske for Nordvest

Debat

Hovmestervejs midlertidige lukning

Annonce