Annonce
Nordvest

Ejer af Fuglereden frygter skæbnemøde: Ligner en nedlukning

Stamgæster på café Fuglereden samlet til sommerfest. Alle med 'Bevar Fuglereden' t-shirts. Foto: Rune Birkvad
Bliver Café Fuglereden bevaret, eller skal den rives ned, og grunden bebygges med endnu flere ungdomsboliger? Ejeren frygter det sidste.

Hvis væggene på Café Fuglereden kunne tale, så ville det drive ned af tapetet med gode historier, festlige anekdoter og tragiske beretninger fortalt med en lille fjer eller to i hatten. Men snart kan historierne være væk og i stedet være erstattet af ungdomsboliger.

Det røde hus på hjørnet af Frederikssundsvej og Provstevej står lige nu over for en uvis skæbne, men ikke længe endnu. Den 24. august falder dommen - skal Café Fuglereden leve eller dø.

Corona bliver næsten ubetydelig

Det sidste halve år har været op af bakke for Café Fuglereden. Først vendte corona op og ned på den vanlige morgenbajer eller fyraftensøl. Den satte en stopper for for-festen og gå-hjem øllen med sidevogn.


De har et stort maskineri, rigtig mange penge og de rigtige venner. Og jeg er oprigtig bange for, at det kan blive vores ende.

Denniz Batak


- At være et værtshus med fulde mennesker og Corona-restriktioner har mildest talt været en spændende oplevelse. Men det er nu egentlig gået meget godt, da vi har været i stand til at holde styr på folk. Det har naturligvis været en helt anden oplevelse både for os og vores gæster, siger Denniz Batak, ejer af Café Fuglereden.

Men det er som om, at corona på sin vis bliver ubetydelig, når udsigten til en permanent nedlukning kan være lige om hjørnet. Denniz Batak frygter dommen, for selvom det forlyder at Københavns Kommune er positivt stemt og giver udtryk for, at den bygningen som Café Fuglereden ligger i, er værd at bevare, så er han langtfra overbevist om, at afgørelsen vil falde ud til deres favør.

- Vi er bare en lille fisk i forhold til dem vi skal danse med den 24. august. De har et stort maskineri, rigtig mange penge og de rigtige venner. Og jeg er oprigtig bange for, at det kan blive vores ende. Jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal tro eller hvad jeg tør håbe på. Men vi vil uden tvivl kæmper til sidste blodsdråbe, siger Denniz Batak.

NordvestLIV følger naturligvis slagets gang - og en ting er sikkert. Der vil blive drukket øl på Café Fuglereden den 24. august. Om det bliver festøl eller Gravøl det vil tiden vise.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce