Annonce
Klumme

En anderledes december

Hør Karen fortælle om forventningerne til december og den hektiske tid der er over os. Foto: Scanpix Ritzau
Annonce

Klumme: ENDELIG blev det december. En december, som mange i år ser frem til, er slut, fordi det betyder, at det er slut med 2020, der ikke blev som mange håbede. Men omvendt er det også en december, som har været tiltrængt, og som måske kan flytte fokus væk fra corona bare en lille smule.

Jeg ELSKER julen og har nydt at se, hvordan det i løbet af de sidste par uger er skudt op med juletræer, julelys og julepynt næsten uanset hvilken vej øjet kigger. Jeg glæder mig til lange gåture med røde kinder, familiehygge, dårlige julefilm, alt for mange pebernødder og til at følge med i ”Julefeber” som er Danmarks Radios julekalender i år.

Hjerternes fest

Når det så er sagt, så er jeg også bevidst omkring, hvor privilegeret det er at jeg forbinder julen med hygge og kærlighed og gode barndomsminder. For mange er december desværre i højere grad forbundet med svigt, stress, jag, ensomhed og tab. Jeg læste forleden dag, at rekord mange har søgt om julehjælp i Københavns kommune i år – og dem der søger, er alligevel langt fra de eneste, der har brug for en ekstra hånd.


Julen er hjerternes fest og i år er en god anledning til at huske sig selv på det en ekstra gang – i mange tilfælde behøver det ikke at koste en formue

Karen Østergaard Steffensen


Julen er hjerternes fest og i år er en god anledning til at huske sig selv på det en ekstra gang – i mange tilfælde behøver det ikke at koste en formue; det kan være at tage skraldet med ned fra sine underboer, at smile til folk på gaden eller at købe hus forbi hos en af de søde hjemløse, der står ved de fleste supermarkeder.

Hjemmelavede gaver


Jeg kender mange, der kun giver genbrugs- eller oplevelsesgaver og i min egen familie har vi de seneste mange år nøjes med at give en enkelt gave og få en enkelt gave – og trukket lod om hvem der skulle give hvem.

Karen Østergaard Steffensen


Julen forbindes for mange med gaver i massevis. Men det er vist ikke gået nogens næse forbi, at vores vanvittige forbruger-kultur (meget længe) har gået alt for vidt. Derfor er vi nødt til at tænke i andre baner, når vi skal give julegaver til dem, vi holder af. Jeg kender mange, der kun giver genbrugs- eller oplevelsesgaver og i min egen familie har vi de seneste mange år nøjes med at give en enkelt gave og få en enkelt gave – og trukket lod om hvem der skulle give hvem. I år skal jeg give gave til min mor og jeg har derfor de sidste par dage gået og grublet lidt over, hvad jeg skulle finde på.

Forleden dag så jeg tilfældigvis på Argentum Galleri & Værksteds instagramside, at de i december blandt andet holder linoleumstrykkurser, hvor man kan lave sine egne tryk. Det synes jeg er en virkelig god gaveide – på den måde kan man både støtte en af de lokale butikker og samtidig undgå at købe noget nyt. Og derudover kommer man med en hjemmelavet gave – hvor sejt er det lige?

December for alle


Noget af det bedste ved Nordvest er, at vi er en sammensat flok med forskellig social status, religiøs baggrund og alder.

Karen Østergaard Steffensen


Med al den julesnak synes jeg også, at det er vigtigt at ønske en god december til alle dem, der ikke holder jul – enten fordi de har fravalgt det eller fordi de af religiøse årsager ikke fejrer jul. Noget af det bedste ved Nordvest er, at vi er en sammensat flok med forskellig social status, religiøs baggrund og alder.

Jeg synes generelt, at vi er rigtig gode til at give plads og respekt til hinanden, og det skal vi også huske her i december, der jo ikke er en julemåned for alle. Herfra skal lyde en glædelig jul til alle der fejrer det og en glædelig december til alle, der ikke gør.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Julemanden på ladcykel

Klumme

Du, vores, Nordvests og menneskehedens år

Klumme

Nordvest fortjener flere lokale helte

Klumme

Et nytårsønske for Nordvest

Nordvest

I det nye år skal vi grine noget mere

Annonce