Annonce
Byrum

En ring af lys skal samle Nordvest

Snart kommer der lys over land, når den gigantiske lysring skal oplyse det nye torv på Smedetoften. Foto: Privat
Inden længe vil den ellers mørke asfaltplads på Smedetoften blive forvandlet til et originalt og oplyst lokalt torv.
Annonce

En gigantisk ring af lys vil blive tændt over Smedetoften i Nordvest, når et nyt torv ved Smedetoftens Ungekultuhus indvies i starten af december. Pladsen, der i mange år blot har ligget mørkt hen og mest af alt bare har været en kedelig asfaltgrund, bliver nu i følge planen et originalt byrum med et markant vartegn. Et projekt og en udformning som er blevet til i samarbejde med beboere og unge fra området.

Sammen med arkitekter fra 1:1 Landskab og kommunens Områdefornyelse Nordvest har en gruppe af lokale ildsjæle sammen med de unge været igennem en lang proces med byggedage, idémøder og inspirationsture.

Annonce

Nyt liv på Smedetoften

Det nye torv på Smedetoften har både en originalt designet boldbane, en åben pavillon med trægulv, som skal fungere som udendørs forsamlingslokale for blandt andet Nordvest Fællesskabets madudlevering og tøjbytte, og så er der plantebede, som skal passes af psykisk sårbare. Der skal med andre ord skabes liv på Smedetoften.


Med den nye udgave af Smedetoften har Nordvest fået et byrum af høj klasse, som er bygget på lokalt engagement og stærkt samarbejde. Der er virkelig blevet skabt merværdi for Nordvest.

Ninna Hedeager Olsen, Teknik- og miljøborgmester


Planen er at Nordvests unge skal være en integreret del af det lokale byliv på Smedetoften. Og det har været de unges klare ønske; Smedetoften skal være for alle naboer og et sted, hvor man kender hinanden og hilser på hinanden. Og Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen lægger heller ikke skjul på sin begejstring. Hun er stolt af resultatet.

- Der er en udtalt mangel på naturlige mødesteder i Nordvest, og derfor giver det rigtig god mening, at de lokale har savnet et sted at samles. Med den nye udgave af Smedetoften har Nordvest fået et byrum af høj klasse, som er bygget på lokalt engagement og stærkt samarbejde. Der er virkelig blevet skabt merværdi for Nordvest, siger Ninna Hedeager Olsen.

Byggeriet er godt i gang på Smedetoften i Nordvest. En ring af lys skal oplyse pladsen. Foto: Privat

Idéen med en stor lysring over pladsen stammer fra de unge fra Smedetoftens Ungekultuhus, da de for 2,5 år siden satte sig ned sammen med en arbejdsgruppe af landskabsarkitekter og lokale borgere. De ønskede et lokalt vartegn, som alle unge i byen skal kende til. Samtidig ønskede de også at lyse den førhen dunkle plads op og gøre den tilgængelig for alle kvarterets beboere, og nu er resultatet endelig klar.

Den officielle indvielse sker grundet corona-restriktioner ved et lukket arrangement 3. december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Julemanden på ladcykel

Klumme

Du, vores, Nordvests og menneskehedens år

Klumme

Nordvest fortjener flere lokale helte

Klumme

Et nytårsønske for Nordvest

Nordvest

I det nye år skal vi grine noget mere

Klumme

2021 ønske for Nordvest

Debat

Hovmestervejs midlertidige lukning

Annonce