Annonce
Klumme

Et nytårsønske for Nordvest

Anne Sofie Bovin fortællerom sit ønske for Nordvest i 2021. Foto: Privat
Annonce

Julen er her, det nye år nærmer sig og det er ofte en tid der åbner for refleksion og drømme.

Generelt er jeg imod nytårsforsætter. Hvis der er noget man er utilfreds med i sit liv, kan man lige så godt handle på det med det samme, frem for at vente til nytår. Men hvis det i stedet skal handle om vores bydel, kan jeg sagtens have en ønskeliste jeg drømmer om at få indfriet i 2021.

Så, kære Julemand (bydelspulje, lokaludvalg, byfornyelse, lokalpolitikere, private erhvervsdrivende m. fl.) hermed mine ønsker for Nordvest i 2021:


Hvis du engang imellem går tur med en barnevogn her, er jeg sikker på du ved hvad jeg mener.

Anne Sofie Bovin


Først og fremmest skal vi kunne bevæge os rundt i de dejlige rammer vi har - dette ville være nemmere med fremkommelige fortov, der ikke får lov at erodere en rum tid, før der sættes ind.

Jeg tænker især på fortovene på Rentemestervej mellem Frederiksborgvej og Peter Ipsens Allé. Det er med anklerne og skoene som indsats, at man spadserer på disse fortov med høj fald-risiko. Og fortovene er slet ikke egnede til at favne eksempelvis kørestolsbrugere, hvilket jeg mener alle burde stræbe efter at favne.

Hvis du engang imellem går tur med en barnevogn her, er jeg sikker på du ved hvad jeg mener.

Når fortovene så er jævne og flotte, kunne det være fantastisk, at kunne besøge flere grønne byrum. Forleden dag så jeg en gammel video på Facebook om Autoparken på Provstevej. Vi var mange der kæmpede for at redde den, men ak.

Det fik mig til at mærke, hvor meget jeg savner dét sted. Jeg ville ønske, at det blev prioriteret at skabe flere af disse byrum, hvor vi kan mødes og komme tættere på hinanden - hvor det er vores eget, at vi selv er med til at udvikle det, uden der kommer en bulldozer et par måneder senere eller en politimand der beder os pænt om at rydde op...

Når vi så har vores mødesteder på plads, skal vi selvfølgelig også have trygheden og sikkerheden i vores færden. Og her ønsker jeg mig enten færre biler eller maaange flere skilte (ja, kald mig bare kedelig).

Men. Mange af vores små veje er farlige fordi bilerne fræser derudaf og ikke aner, at der findes noget der hedder højrevigepligt. Ved Rentemestervej/Provstevej, er der flere gange dagligt situationer som er farlige fordi ingen kender færdselsreglerne eller hastighedsbegrænsningen eller også er de ligeglade.

Man kunne forestille sig, at vi også kunne gøre vores bydel endnu federe, ved at etablere flere gågader eller generelt veje der prioriterer små trafikanter. Det ville også bidrage til sikkerheden for vores børn som skal cykle i skole og besøge venner på disse veje.

Sidst men ikke mindst, hvilket jeg vist er kommet til at pippe om før, så ønsker jeg mig familieboliger til almindelige pengesummer, så alle os der har lyst til at leve hele vores liv i NV kan få mulighed for det, uden at sove, spise, danse, spille trækbasun og lave yoga i det samme rum de næste 18 år.

Hvad ønsker du dig af din bydel?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nørrebro

Julemanden på ladcykel

Klumme

Du, vores, Nordvests og menneskehedens år

Klumme

Nordvest fortjener flere lokale helte

Klumme

Et nytårsønske for Nordvest

Nordvest

I det nye år skal vi grine noget mere

Klumme

2021 ønske for Nordvest

Debat

Hovmestervejs midlertidige lukning

Annonce