Annonce
Hærværk

Hærværk på bom til 95.000 kroner: Blev skåret af efter 26 dage

Bom ved Utterslev Skole. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Forvaltningen har brugt 95.000 kroner på en bom, som  har taget over otte måneder at sætte op. Tilgengæld nåede den kun at være i brug i 26 dage, før den blev savet af.
Annonce

For 95.000 kroner kan man få en lille bil, et rolex ur, en båd og så kan man få en bom, men så er det også inklusiv opsætning, sim-kort og nøglebrikker. Et tilbud som Københavns Kommune ikke kunne stå for.

Bommen står eller rettere stod som skærm på den parkeringsplads, som løber i forlængelse af Utterslev skole. En parkeringsplads som har tjent som samlingssted for ungdomsfester med høj musik fra biler året rundt til stor gene for naboerne. Derfor har bommen også været længe ventet for rigtig mange.

Og nu må vi til det, for siden der for godt otte måneder siden blev taget det første spadestik til opsætningen af bommen, har det været noget op ad bakke. Faktisk forholder det sig sådan, at der skulle gå de føromtalte otte måneder, før bommen overhovet er kommet til sin ret og taget rigtigt i brug.

Annonce

Det magiske tal er 26

Udfordringerne har regnet ned over bom-projektet lige fra starten, endda i en sådan grad at man næsten begynder at tro, at det simpelthen ikke er meningen, at der overhovedet skal stå en bom på matriklen.

Her taler vi om alt fra hærværk, ekstrem lang leveringstid på en ny bom, corona-nedlukning, inddragelse af parkeringspladsen, sommerferie og nu endnu mere hærværk.

Bom ved Utterslev Skole efter hærværk. Foto: Rebecca Veinø Johansen

Tallet er 26, for det er lige præcis det antal dage, som bommen fik lov til at stå, før en egenrådig sjæl rustet med en nedstryger tog turen til parkeringspladsen for at yde selvtægt på den ellers forsvarsløse bom. 26 dage fik den lov til at leve sit ydmyge bom-liv.

- Vi kan desværre konstatere, at der i løbet af weekenden igen har været udøvet hærværk mod bommen til vores parkeringsplads. Det er vi rigtig kede af, for nu var bommen endelig kommet i brug. Hærværket er blevet anmeldt til politiet, siger Skoleleder Ulla Jensen fra Utterslev Skole.

Skolelederen er godt klar over, at det har været en lang proces at få bommen sat op og taget i brug. Og nu ser det ud til, at der skal yderligere ventetid til, før en ny bom kan erstatte den nu forsvundne bom.

Derfor må de omkringboende på ny væbne sig med tålmodighed og håbe på, at leveringstiden er under de tre måneder, som det tog at levere en ny bom i foråret.

Tilbage står vi med to spørgsmål. Hvor gør man af en fire meter lang bom, når man har skåret den af. Og hvordan får man den med sig, uden det bliver opdaget?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Suburban danceday i Dansekapellet

Klumme

Tak for dig, Nordvest

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce